fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Zanimljivosti

ON JE NAJVEĆA BALKANSKA ZVIJEZDA: Proslavio 72. rođendan a i dalje neprikosnoven na bini, pogledajte kako je očarao publiku u Frankfurtu

Dugo očekivani koncert najveće balkanske zvijezde Zdravka Čolića konačno se desio u Frankfurtu.

Više hiljada posjetilaca uživalo je u velikim i nezaboravnim Čolinim hitovima, a bio je to i koncert na kojem su se ispreplitale generacije, pa su tako došla djeca sa roditeljima, djedovi i bake sa unucima, a svima njima je zajedničko bilo da u dobroj atmosferi isprate svaki takt pjesme.

Koncert je trajao puna tri i pol sata, a neumorni Čola napravio je samo desetak minuta pauze, da se presvuče, a za to vrijeme publiku su zabavljale tri aktraktivne djevojke koje sačinjavaju trio “Tresch”. Mima, Miljana i Katarina oduševile su publiku svirajući Čolićeve nezaboravne hitove . Mima i Katarina sviraju violinu, a Katarina violončelo. Bio je ovo nezaboravan ugođaj kako za samu publiku isto tako i za njih tri.

-Već nekoliko godina nastupamo u pauzi na Zdravkovim koncertima i svaki put je ugođaj, atmosfera drugačija. Večeras u Frankfurtu je bilo fantastično, a publika je bila više nego fenomenalna. Jednostavno nas je ponijela atmosfera – rekla nam je Mima.

Kako i priliči velikoj zvijezdi, sa Čolićem na bini je bilo osam vrsnih i profesionalnih muzičara kao i dvije djevojke, prateći vokali.

Tu večer u Frankfurtu nisu bili samo posjetici iz Frankfurta, već iz skoro svih dijelova Njemačke, pa su tako iz Aachena došli Pajo Pajaz Bošnjak sa suprugom Nani, grupa Prijedorčana iz Hanau, Frankfurta… Među posjetiocima je bio i Mehmed Smajić poznati novinar i TV lice sa Deutsche Welle.

Mehmed Smajić sa suprugom

U svakom slučaju sa ovog koncerta niko nije otišao nezadovoljan, a Čolić je pokazao i dokazao još jednom, mada je nedavno proslavio svoj 72. rođendan da je nezamjenjiv na sceni, i da svih ovih decenija sa pravom nosi ime najveće Balkanske zvijezde.

Da je na ovom koncertu bilo i dosta jugonostalgičara potvrdila je to i zastava nekadašnje Jugoslavije sa petokrakom, koja se u jednom momentu zaviorila u dvorani.

Rade i Čola

Zdravko Čolić je odmah nakon silaska sa bine napustio koncertnu dvoranu, ali je zato dan poslije sa odličnim organizatorima Snježom, Radetom i Draganom provodio vrijeme u Frankfurtu, a kako nam je rekao, Frankfurt je oduvijek imao fenomenalnu publiku, a to se pokazalo i na tom koncertu.

Na kraju ostaje još da se upute iskrene riječi zahvale Radetu, Dragani i Snježi koji su na zaista profesionalan način, naravno uz ekipu saradnika ovaj koncert Zdravka Čolića u Frankfurtu doveli do perfekcije.

Rade i Dragan prije početka koncerta

Bato Šišić

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Popularni showman, glumac i voditelj Dragan Marinković Maca potpuno je promijenio svoj izgled i vidno se pomladio. Neko se vrijeme nije pojavljivao u medijima, a nedavno...

Magazin

Pjevačica Džejla Ramović progovorila je o ljubavnom životu koji je skrivala, a onda je spomenula i kolegicu Mariju Šerifović, s obzirom na to da...

Vijesti

Na ovogodišnjem izdanju BVA kupa, Istanbul 2024 ,ekipa ŽOK “Igman” za koju nastupa Kalesijka Amila Tupković,odigrala je treću ujedno i posljednju utakmicu na turniru...

Biznis

Ukupni krediti domaćim sektorima na kraju jula ove godine iznosili su 25 milijardi KM i u odnosu na prethodni mjesec zabilježeno je povećanje kredita...