fbpx
Sport

Zvijezde Juventusa ljute na Allegrija zbog taktike koju je postavio protiv Seville

Sevilla je u dramatičnoj uzvratnoj utakmici polufinala Evropske lige pobijedila Juventus u produžetku 2:1 i sedmi put se plasirala u finale ovog takmičenje u kojem će 31. maja u Budimpešti igrati protiv Rome koja je s ukupnih 1:0 bila bolja od Leverkusena. Dan nakon utakmice La Repubblica je objavila pobunu u svlačionici Juventusa.

Predvode je Angel Di Maria, Federico Chiesa i Juan Cuadrado, koji zamjeraju treneru Massimilianu Allegriju defenzivnu postavu u Sevilli. Uoči utakmice Kolumbijac Cuadrado je izjavio kako će Juventus visoko pritisnuti Sevillu, ali samo ako im trener Allegri to dozvoli. Ofanzivci Juventusa iziritirani su i zbunjeni taktikama svoga trenera. 

Posebno nezadovoljni su Di Maria i Cuadrado, koji smatraju kako je pogrešno to što najistureniji igrač Juventusa stoji tek 35 metara od golmana Wojciecha Szczesnyja. Nezadovoljan je i Chiesa, za kojeg nema mjesta u formaciji 3-5-2, budući da je njegova primarna pozicija ona na lijevom krilu.

Prilično je izvjesno da će Cuadrado na kraju sezone napustiti Juventus, po isteku ugovora. Di Maria bi trebao produljiti na još jednu sezonu, a Chiesa bi također trebao ostati.

The post Zvijezde Juventusa ljute na Allegrija zbog taktike koju je postavio protiv Seville appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima