fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Crna hronika

Međunarodni aerodrom Sarajevo: Kod državljanina Turske pronađeno više od 100.000 KM

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo ovlašteni službenici UIO u saradnji sa službenicima Graničnoe policije BiH uspješno su spriječili pokušaj nelegalnog unosa veće količine novca.

Prilikom redovne kontrole putnika i putničkog prljtaga koji su sletjeli na liniji Istanbul-Sarajevo, pregledan je turski državljanin A.H. koji je uz lični prtljag imao sakriven novac u različitim valutama u iznosu od 50.970 eura i 5.000 američkih dolara.

Turski državljanin prije pregleda negirao je da kod sebe ima robu za carinjenje, te da nema ništa osim ličnog prtljaga. Protiv počinioca opisane nezakonitosti bit će pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

– Podsjećamo, svi putnici koji unose ili iznose gotovinu ili vrijednosne papire u iznosu većem od 10.000 eura dužni su da to prijave carinskim službenicima na međunarodnim graničnim prelazima – naveli su iz UIO.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik nezakonite trgovine, poreske ili carinske utaje. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Objava Međunarodni aerodrom Sarajevo: Kod državljanina Turske pronađeno više od 100.000 KM pojavila se prvi puta na BH Reporter.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...