fbpx

ŽIVIO KAO BOG: U luksuznom stanu Bokija 13 sve je u zlatu i umjetninama

od Urednik

Makedonski šoumen i zvijezda Bojan Jovanovski poznatiji kao Boki 13 uhapšen je u akciji “Reket”, a potom i osuđen jer je određene moćne i uticajne ljude u Makedoniji navodno ucjenjivao i tražio im ogroman novac.

On je u Skoplju osuđen na devet godina zatvora jer je, kako se pisalo, svoj položaj koristio za prevaru i pranje novca.

Boki 13 je živio luksuzan način života, u svili i kadifi, a sada je invalid i roditelji su mu njaveća podrška.

Bojan Jovanovski je na sebi tada nosio neke od najskupljih modela svjetskih modnih brendova. Tašne, cipele, naočale, sve iz posljednje kolekcije i naravno, sve najskuplje.

Za pojedine torbe je izdvajao i preko 5.000 eura, dok se vrijednost njegovog ormara procjenjuje sigurno na oko pola miliona eura.

Ali to nije sve, kada je Bojanov luksuz u pitanju. On se na društvenim mrežama svakodnevno hvalio kako je jeo neke od najljepših specijaliteta u restoranima sa pet zvjezdica.

U tom stanu su se prije hapšenja nalazila najcjenjenija umjetnička djela koja su koštala i po nekoliko desetina hiljada eura.

Međutim, njegova maska je pala nakon hapšenja. Sve lijepe destinacije, skupocjene stvari, moć i slava pale su u zaborav nakon reketiranja makedonskog biznismena u iznosu od 1,5 miliona eura. Očigledno da je dio novca nabavio i od reketiranja.

Inače, u čitavu aferu bio je umiješan i Mile Jovanovski, otac Bokija 13 koji je kaznu služio u kućnom pritvoru.

(Express/Informer)

Izvor

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.