fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Želite imati zdrava crijeva? Pijte ova tri napitka

Kako se ljeto približava, mnogi od nas traže načine kako postići ravniji stomak i poboljšati svoje cjelokupno zdravlje.

Jedan učinkovit pristup je fokusiranje na zdravlje crijeva koje igra ključnu ulogu u probavi, metabolizmu i smanjenju nadutosti.

Postoji značajna poveznica između zdravlja crijeva i upravljanja težinom; kada je crijevni mikrobiom uravnotežen s korisnim bakterijama, može poboljšati probavu, potaknuti metabolizam i podržati prirodne mehanizme regulacije tjelesne težine, prenosi Index.hr.

Stoga je liječnica dr. Rachel Lowe otkrila tri napitka koja su odlična za zdravlje crijeva, te doprinose mršavljenju i održavanju zdrave težine.

Kombucha

Kombucha je fermentirani čaj prepun probiotika, korisnih bakterija koje pridonose zdravom crijevnom mikrobiomu. “Uravnoteženi mikrobiom u trbuhu pomaže procesu probave, smanjuje upalu i osigurava bolju apsorpciju hranjivih tvari što sve dovodi do ravnijeg trbuha”, kaže liječnica za SheFinds.

Probiotici u kombuchi održavaju ravnotežu između korisnih i štetnih bakterija u želucu, koje su važne za učinkovitu probavu i sprječavanje nadutosti. Osim toga, kombucha sadrži octenu kiselinu i polifenole za koje se pokazalo da ubrzavaju metabolizam i smanjuju nakupljanje tjelesne masti.

“Probiotici u kombuchi osiguravaju pravu ravnotežu između korisnih i štetnih bakterija u želucu, koja je potrebna za učinkovitu probavu i sprječavanje nadutosti”, dodaje dr. Lowe.

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira poznat je po svojim protuupalnim svojstvima i sposobnosti da pomaže zdravoj probavi. “Za ublažavanje želučanih tegoba ili ubrzavanje metabolizma, ovo je pravo piće”, savjetuje dr. Lowe.

Đumbir stimulira probavne enzime, učinkovitije razgrađuje hranu i sprječava nakupljanje nadutosti. Također ima termogena svojstva, što znači da može malo povećati tjelesnu toplinu i brzinu metabolizma, olakšavajući gubitak težine. “Đumbir potiče probavne enzime na učinkovitiju razgradnju hrane kako bi se spriječila nadutost”, objašnjava liječnica.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je bogat antioksidansima, osobito katehinima, koji pospješuju metabolizam i pomažu u sagorijevanju sala na trbuhu. Kofein u zelenom čaju također može pomoći u sagorijevanju dodatnih kalorija tijekom vježbanja.

“Katehini zelenog čaja imaju protuupalna svojstva koja pomažu zdravlju crijeva, minimizirajući upalu i potičući razvoj dobrih bakterija u crijevima. Dakle, redovito pijenje zelenog čaja može poboljšati probavu i smanjiti salo na trbuhu”, zaključuje dr. Lowe.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...