fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Zeleni sto odlučuje: Partizan se nije vratio na teren, Zvezda traži službeni rezultat

Prekid utakmice, sviran kraj, pola ekipe Partizan Mozzart Beta otišla kućama i onda – totalni preokret! Crvena zvezda je željela nastaviti finale Superlige Srbije, ali se košarkaši Partizan Mozzart Beta nisu pojavili.

Poslije isteka službenog odbrojavanja od 15 minuta nakon signala sudijske trojke, utakmica je zvanično okončana jer su na parketu bili samo igrači Crvene zvezde, ne i zvaničnog domaćina meča. Sada se, prema najnovijim informacijama, sastavlja zapisnik za šta je zadužen delegat utakmice, a direktor lige Aleksandar Grujin donijet će u četvrtak zvaničnu odluku da se susret registrira shodno propozicijama. A to je, po svemu sudeći, službeni rezultat 20:0! Iako je delegat prekinuo utakmicu i naložio da se susret nastavi u četvrtak, situacija je dobila potpuno nesvakidašnji i krajnje konfuzni obrt.

Crvena zvezda je izašla na parket i krenula u zvanično zagrijavanje, a košarkaši Partizan Mozzart Beta imali su 15 minuta da se pojave kako bi se meč nastavio. U suprotnom, Zvezda ima osnov da traži da se meč registrira službenim rezultatom (20:0) u njenu korist i finale završi titulom za zelenim stolom! U 22:50 zvanično je počelo odbrojavanje, jer su se i sudije tada pojavile na parketu Arene. Također je i televizijski emiter, Arena Sport, vratio prijenos uživo u 22:53, prenosi Mozzartsport.

Kako su kasnije potvrdili sa televizije Arena Sport, ako vrijeme istekne i košarkaši Partizan Mozzart Beta se ne pojave na terenu, utakmica će biti registrirana službenim rezultatom. Igrači Zvezde su čekali i vrijeme je isteklo.

Iz Crvene zvezde su se ipak odlučili za potez koji je sve iznenadio. Utakmica je prekinuta prije skoro dva sata, a prije gotovo sat vremena je zvanično okončana, uz najavu da će se nastaviti u drugom terminu.

Uprkos svemu, sudije su se vratile na teren i tada je počelo zvanično odbrojavanje, a televizija Arenasport je ponovo uključila prijenos uživo! Nakon što je vrijeme okončano, sudije su svirale kraj.

The post Zeleni sto odlučuje: Partizan se nije vratio na teren, Zvezda traži službeni rezultat appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...