Pratite nas

Upišite traženi pojam

Magazin

VRATILA SE KAO POBJEDNIK: Isplakala sam se i nastavila dalje, jer kroz život sam uvijek išla afirmativno

Naidi Bešlagić, pjevačici koja se proslavila učešćem u Zvezdama Granda, dijagnostikovan je 2023. karcinom koji je, kako je prije nekoliko sati saopštila, pobijedila.

Naime, poslije brojnih uspjeha koje je ostvarila poslije završene sezone, Naida se potpuno povukla i posvetila porodičnom životu.

Pjevačica se sada oglasila na Instagramu, gdje je bila vrlo aktivna i svojim pratiocima saopštila da je pobijedila opaku bolest.

Objavila je fotografiju sa kratkom kosom i uz to opisala svoju borbu sa kancerom.

“Ja sam Naida. Ćerka, sestra, supruga, majka. Niz je mnogo duži, ali tu ćemo se zaustaviti jer sam i neko ko je preživio kancer. Da, kancer. Protekla godina za mene je bila godina iskušenja i godina borbe. Od kraja marta 2023. godine moj život je dobio potpuno novu dimenziju. Sve ono što sam bila do tad je nestalo dolaskom jednog papira. Nakon dijagnostikovane ciste na jajniku (endometrioza) kao jedan sasvim normalan slijed bila je operacija bez ikakvih nagovještaja da nešto nije u redu. Dolaskom patološkog nalaza 13.04.2023. moj dotadašnji život u momentu se ruši”, počela je ona i dodala:

“Tuga, strah, očaj, razočaranje… Smjenjivale su se razne emocije. Uslijedile su hemoterapije od šest ciklusa prema preporuci više doktora. Koje nisu bile nužne, ali za moje dobro i kvalitetniji život u budućnosti svakako preporučljive. Isplakala sam se i nastavila dalje jer kroz život sam uvijek išla afirmativno i bez neke drame. U redu, dešava se možda nešto jako loše, ali ja sam borac i moram se izboriti sa svime što mi život daje. Sjećam se odlaska na prvu hemoterapiju. Gledala sam sve te ljude, posmatrala ih i na neki način vodila intervjue sa njima. Razgovarala, željela sam čuti iz prve ruke šta se dešava nakon primijenjene terapije”.

Pjevačica je istakla da joj je najteže bilo kada je kosa počela da joj opada.

“Drugi šok se desio 11.06.2023. godine kada mi je kosa počela mahom opadati kao posljedica hemoterapije. To je bio težak trenutak za mene kao ženu jer u momentu gubite sebe, gubite sve ono što vas simbolizuje kao ženu. Sljedećeg dana teška srca pristajem na šišanje svoje duge kose. Kose, koja je inperativ jedne žene i simbol ženstvenosti. U tom momentu se osjećate kao da vam neko prisilno trga iz života sve ono što ste do tad bili. Nakon par dana tugovanja i prihvatanja ove teške situacije odlučila sam da ne želim da se predam i da želim ići kroz ovu borbu kao ratnik koji pobjeđuje. Nisam prihvatala ulogu žrtve niti sam bila žrtva u vlastitim očima. Razmišljala sam o sebi kao zdravoj ženi, te da je to stanje koje trebam prevazići i nešto što će biti juče. Život sam nastavila kao da se ništa ne dešava, radila skoro sve ono što sam i prije. Bila sam vedra, pozitivna i živjela sa ubjeđenjem da mi nije ništa.

Želim da dam podršku svim ženama i kažem vam da niste same”, poručila je.

(Express / CDM)

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Snijeg je stigao u Bosnu i Hercegovinu, a prvo je počeo padati u Krajini. Zabijelio je Bosanski Novi, kako se i vidi na fotografijama...

Vijesti

Ivana Ilić majka male Danke Ilić je otvorila ranjenu dušu i po prvi put progovorila o tragičnom 26. martu kada je dvogodišnja djevojčica nestala,...

Biznis

Vijest da je američka kompanija Regulus Global preuzela je velike udjele u dvije značajne firme domaće vojne industrije, privukla je mnogo manje pažnje i...

Sport

Danas su u Parizu izvučene grupe za Muški rukometni turnir na Olimpijskim igrama. Aktuelni olimpijski pobjednik, evropski prvak i zemlja domaćin Francuska, sastat će se...