fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Vlada ZDK odobrila sredstva za zapošljavanje i obrazovanje odraslih

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavao premijer Nezir Pivić, usvojila je Izvještaj o izvršenju Budžeta Zeničko-dobojskog kantona za period januar – mart 2024. godine.

Ovaj izvještaj pruža detaljan pregled prihoda i rashoda kantona u prvom kvartalu tekuće godine, što omogućava transparentno upravljanje finansijama i planiranje daljnjih aktivnosti.

Vlada je donijela Odluku o odobravanju sredstava za finansiranje “Programa sufinansiranja zapošljavanja Posao za sve 2024./2025.” i za realizaciju Programa sufinansiranja obrazovanja odraslih za potrebe tržišta rada Zeničko-dobojskog kantona u 2024. godini.

– Usvojene odluke reflektuju našu posvećenost podršci zapošljavanju i obrazovanju. Ovi programi su osmišljeni kako bi se potaklo zapošljavanje u kantonu, pružajući podršku nezaposlenima i poslodavcima – kazao je premijer Pivić.

Vlada je nastavila kontinuiranu finansijsku podršku projektima komunalne infrastrukture u ZDK i usvojila je Odluku o sufinansiranju projekta “Izgradnja sistema javne rasvjete u naselju Smrekovica, općina Breza” kao i Odluku o sufinansiranju I faze projekta “Betoniranje puta u naseljenom mjestu Vikovići – MZ Kovači”, Grad Zavidovići.

– Odluke koje smo danas usvojili potvrđuju našu posvećenost unapređenju komunalne infrastrukture u svim dijelovima kantona. Pružanjem podrške ovakvim projektima, ne samo da poboljšavamo uslove života za naše građane, već i stvaramo temelje za održivi razvoj i bolju budućnost naših zajednica – kazao je premijer Pivić.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...