fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Svijet

Više mrtvih i ranjenih u pucnjavi u Hamburgu

Najmanje šest ljudi je ubijeno i više ranjeno u pucnjavi u centru Jehovinih svedoka u Hamburgu. Policija navodi da je jedan napadač „moguće“ mrtav. Motiv zločina za sada nije poznat.

Pucnjava se dogodila oko 21:00 u „Dvorani Kraljevstva Jehovinih svjedoka“ u hamburškoj četvrti Groß Borstel.

– Svi mrtvi imaju povrede od vatrenog oružja – izjavio je glasnogovornik policije, ali nije potvrdio tačan broj žrtava. Mediji prenose da je najmanje šestoro mrtvih i da ima više ranjenih, prenosi DW. 

Policija je o napadu obaviještena oko 21:15 sati i vrlo brzo je bila na lica mjesta, jer su „slučajno bili vrlo, vrlo blizu“, rekao je glasnogovornik.

Nakon što su stigli na mjesto zločina i u prizemlju zatekli ljude s očiglednim povredama od vatrenog oružja, čuli su pucanj s gornjeg kata i na katu su pronašli smrtno ranjenu osobu.

– Taj je možda bio počinitelj – rekao je glasnogovornik i ujedno dodao kako nema naznaka da je taj čovjek bio u bijegu. Vjerovatno je da je počinitelj bio ili u zgradi ili među mrtvima, naveo je predstavnik policije i dodao da policija na licu mjesta nije morala upotrijebiti vatreno oružje.

– Prema trenutnom stanju stvari, pretpostavljamo da se radilo o jednom počinitelju – objavila je nešto kasnije hamburška policija na Twitteru.

Izvor

Izdvojeno

Biznis

Salih Doglod zvani Luka svoj radni vijek vezao je uglavnom za rudnike na općini Zenica. Kako je zatvoren rudnik Stranjani u kojem je radio...

Magazin

Mlada pjevačica Teodora Popovska prošle godine je navršila tek 18 godina, a već je stekla veliku popularnost kod publike. Naime, ona ima nekoliko zapaženih singlova poput...

Crna hronika

Na magistralnom putu M-4 Tuzla – Doboj, u naselju Donja Lohinja kod Gračanice, jučer se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba...

Biznis

Ova kompanija kroz svoje akvizicije i investicije oživljava duh bivše Jugoslavije Slovenska firma Iskra potpisala je ugovor o kupovini većinskog udjela firme Elmap iz...