Pratite nas

Upišite traženi pojam

Vijesti

Vijeće ministara danas o granicama BiH i javnim investicijama do 2025. godine

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će razmatrati Prijedlog programa javnih investicija/razvojno-investicionog programa institucija BiH 2023-2025. godine.

Na dnevnom redu je i izvještaj o realizaciji Akcionog plana sprovođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za 2022. godinu, kao i informacija o statusu projekta digitalizacije javnih radiotelevizijskih servisa u BiH.

Predviđeno je da bude razmotrena i informacija o potrebi pripreme, provođenja i diseminacije rezultata popisa poljoprivrede u BiH od 2023. do 2026. godine i Prijedlog odluke o formiranju interresorne radne grupe za pripremu akcionog plana za pripremu, provođenje i diseminaciju rezultata popisa poljoprivrede.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o utvrđivanju visine pojedinačne jednokratne novčane naknade za rad članovima i sekretaru Pravnog tima za izradu Strategije zaštite pravnog interesa BiH u vezi s pitanjem odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovska gora.

Predlagač je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih BiH.

Vijeće ministara će da razmotri i izvještaj o svom radu u prošloj godini, kao i Prijedlog za zaključivanje memoranduma o razumijevanju između Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara i Ministarstva mladih i sporta Bugarske o saradnji u oblasti mladih i sporta.

Biće razmotrena i informacija o usvajanju drugog privremenog izvještaja o usklađenosti BiH sa preporukama Greko /Group of States against Corruption/ u četvrtom krugu evaluacije.

Pred ministrima će se biti i Trinaesti izvještaj BiH o primjeni Evropske socijalne povelje /revidirane/ koji pripada četvrtoj tematskoj grupi /djeca, porodice i migranti/, članovi 7, 8, 16 i 17 Povelje za referentni period januar 2018. – decembar 2021. godine i Zbirni godišnji izvještaj o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku za 2022. godinu.

Početak sjednice je u 10.00 sati.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Snijeg je stigao u Bosnu i Hercegovinu, a prvo je počeo padati u Krajini. Zabijelio je Bosanski Novi, kako se i vidi na fotografijama...

Vijesti

Ivana Ilić majka male Danke Ilić je otvorila ranjenu dušu i po prvi put progovorila o tragičnom 26. martu kada je dvogodišnja djevojčica nestala,...

Biznis

Vijest da je američka kompanija Regulus Global preuzela je velike udjele u dvije značajne firme domaće vojne industrije, privukla je mnogo manje pažnje i...

Sport

Danas se pojavila informacija da Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH. Isto tako se odmah pojavila i informacija da je bivši kapiten...