fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

(VIDEO) Nikola Vasilj: Utakmice protiv velikih protivnika su najveća motivacija

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Reprezentativci BiH danas su se na Ilidži okupili i počeli pripreme za prijateljske duele sa Engleskom i Italijom.

Na okupljanju se pojavio i Nikola Vasilj, koji je ove sezone sa svojim klubom, St. Paulijem, izborio plasman u Bundesligu, a prema njegovim riječima, to je veoma bitan izazov za njega u nastavku karijere.

Ne znam kako da kažem. Sigurno da godi i sigurno da mi je drago. Pritisak je nešto sa čim se moramo nositi cijelu karijeru, ali je isto tako bitan izazov za mene i mogu samo reći da se radujem tom izazovu, kazao je Vasilj, pa dodao:

Naravno da je liga jako jaka i dobra stvar je što ima mnogo naših igrača koji igraju u Njemačkoj, kako prvu, tako i drugu ligu. Sve su to kvalitetni igrači i svima nam je to poveznica. Lakše se povežemo u reprezentaciji. Isto tako, mislim da nije toliko bitno gdje ko igra, već je bitno da svi damo maksimum kada dođemo ovdje.

Vasilj se potom osvrnuo na situaciju u reprezentaciji BiH i novi stručni štab, na čelu sa legendarnim Sergejem Barbarezom.

Sigurno da je nešto posebno i sigurno da se osjeti neka posebna atmosfera. Kao što smo već pričali, mislim da je neko pozitivno ozračje oko reprezentacije. Mislim da treba vremena, jer je tu veliki broj novih igrača, novi stručni štab, puno je novih ljudi i mislim da je najbitnije dati vremena, istakao je Vasilj, pa dodao:

To je nešto što svi želimo. Utakmice su same po sebi velika motivacija za svakog igrača. Dvije velike utakmice o kojima možeš samo sanjati kao igrač da igraš. Očekujem da pokažemo zajedništvo, da pokažemo da možemo i da nam je stalo, te da svi damo sto posto ko god bude igrao.

Inače, Zmajevi će prvo 3. juna na St. James Parku odigrati meč sa Engleskom, dok je duel protiv Italije na rasporedu 9. juna u Empoliju.

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

Nakon pobjede Šejle Zonić u Zvezdama Granda navodno je upitan njen pobjednički koncert u Tuzli. Armin Zonić, Šejlin suprug, osvrnuo se na dešavanja nakon...