fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

VELIKI MJESEČNI HOROSKOP ZA DECEMBAR: Univerzum donosi nagrade

Posljednji mjesec 2023. bit će iznenađujuće dobar za većinu horoskopskih znakova i više će naginjati novim počecima nego sumiranju i završetku godine. Pred nama su brojne dobre prilike, a čak i prepreke koje se budu pojavile možete preokrenuti u sopstvenu korist.

Kako poručuju astrolozi univerzum ima planove za svakog od nas, jer je životni put svakog drugačiji i jedinstven, a cilj je učenje vrijednih lekcija. Ostanite pozitivni i slavite svoje uspjehe koliko god da vam se čine malim jer tako jačate sebe.

Ovan – Poslovni uspjeh

Od samog početka ovog mjeseca imat ćete ogromno samopouzdanje kojim ćete isijavati na svakom koraku. To će imati presudni značaj za poslovni uspjeh kojim ćete zaokružiti ovu godinu. Vodite računa o troškovima i nemojte pretjerivati koliko god da vam je stanje na bankovnom računu dobro. Težite duhovnom prosvijetljenju i krajem mjeseca doživjet ćete neobično iskustvo koje će vam pomoći da konce svog života čvrsto uzmete u svoje ruke. Odnosi u porodici i sa partnerom bit će odlični tokom cijelog mjeseca.

Bik – Ne ulazite u rizične poslove

U decembru vas očekuju odlične prilike na poslovnom planu, ali ne ulazite u rizične poslove jer će vam se obiti o glavu. Držite se provjerenih i sigurnih pozicija, a svaka prilika koja vam se ukaže i učini kao previše dobra da bi bila istinita to je jeste samo laž i obmana. Od polovine mjeseca pojačava se oštrina vaših misli i dobit ćete sjajne ideje za posao, ali ne brzajte sačekajte pravi trenutak za realizaciju ovih planova. Finansijska situacija je solidna i mnoge stvari se odbijaju u vašu korist. Bez trzavica na ljubavnom planu u decembru.

Blizanci – Važni konatakti

Prema savjetu astrologa Blizanci bi u decembru trebalo da povedu računa o sopstvenim granicama i dostojanstvu i da ne dozvole sebi da padnu u sopstvenim očima. Ovog mjeseca očekuju vas brojni skupovi i društvena dešavanja koja vam donose veoma vežne poslovne kontakte. U jednom trenutku imat ćete osjećaj kao da su sve prepreke nestale i to će vam donijeti olakšanje. Ovo je vrijeme kada treba da riješite osjetljivo pitanje finansija, a dodatni posao bi mogao da pobošlja stanje u vašem novčaniku. Kad je u pitanju ljubav morat ćete da donesete odluku koja će definistati čitav vaš emotivni život u narednom periodu.

Rak – Period uspona i rasta

Pred Rakovima je moćan period transformacije i konstatnog uspona i rasta. Kao da će sudbina učiniti sve da vam pomogne kako biste došli na poziciju koju zaslužujete. Niste od onih koji vuku za rukav šefove, ali će oni i sami shvatiti koliko im vrijedite. Poboljšanje poslvnog statusa može vam donijeti unaprijeđenje i veću platu do kraja mjeseca. U ljubavi ste nezadovoljni već duže vrijeme, ali se pribojavate da bilo šta promijenite. Poslušajte intuiciju i svoje srce ono će vam reći šta treba da uradite. Zaslužili ste da budete sretni, a ne da samo skupljate mrvice pažnje od partnera koji ne cijeni sve ono što mu pružate.

Lav – Novi putevi u karijeri

Polovinom decembra otvaraju vam se novi putevi koji vode ka značajnom napretku u karijeri. Imate moć i autoritet da sprovedete u djelo sve što zamislite, ali je neophodno da pristupite taktično i diplomatski kako bi sve išlo kao podmazano. Iako vam se smiješi napredak na društvenoj ljestvici ne ulazite u neprovjerene i nepotrebne rizike ulaganja, jer će vam to donijeti veliku finansijsku štetu od koje se nećete oporaviti godinama. Čak i ako vam to predloži šef samo se smješkajte i tjerajte po svome. Kraj godine bit će idealna prilika da se više posvetite partneru i porodici koju ste zanemarili u posljednje vrijeme.

Djevica – Podrška univerzuma

U decembru 2023. Djevice će blistati kao nikad ranije. Konačno stiže nagrada za ulaganje u karijeru i vrijedan rad koji ste ulagali na ovom polju. Sreća i uspjeh stižu onda kad se najmanje budete nadali, a u vama će probuditi osjećaj samopuzdanja i sreće kako se odavno niste osjećali. Samo hrabro napred imate podršku univerzuma za sve planove koje imate. Na ljubavnom planu je mirno more, možda čak i previše mirno ali vama prija, pa ništa ne dirajte.

Vaga – Novčane nagrade

Pred Vagama je vrlo važan mjesec koji donosi neočekivane prilike, a vaši napori će biti adekvatno novčano nagrađeni. Vrijeme je da uđete u pozitivan period i da život gledate sa vedrije strane, a napore koje budete ulagali bilo poslovno ili privatno bit će plodnosni. Vodite računa šta pričate na nekom poslovnom ili porodičnom skupu kako biste izbjegli neprijatne scene. Finansije su sve bolje a krajem mjeseca konačno ćete biti zadovoljni stanjem na računu pa ćete sebe častiti nekim skupim i ekstravagantnim poklonom za novogodišnje praznike. Budite oprezni u porodičnim i partnerskim odnosima.

Škorpija – Društveno priznanje

Početak decembra donosi vam lijepe vijesti i određenu vrstu društvenog priznanja. Vaša energija privlači ljude što godi vašem egu, ali vodite računa koga puštate blizu, jer nisu svi dobronamjerni kao što se predstavljaju. Nemojte zapostaviti intuciju koja vas nikad nije prevarila i koja će vas na vrijeme upozoriti na loše ljude u okruženju koji osmijehom prikrivaju zlu ćud. Finansije su vam nikad bolje i taj trend će se nastaviti tokom cijelog decembra, a ove godine ćete konačno moći na miru i bez stresa da se pripremite za novogodišnje i Božićne praznike, a da ne provjeravate svaki čas stanje u novčaniku. Partner je ljut na vas, ali vi najbolje znate kako ćete brzo i lako ispeglati ovu situaciju.

Strijelac – Čuvajte se brzopletosti

Izbjegavajte pretjerano isticanje sopstvenih vrlina, jer možete biti potpuno pogrešno shvaćeni. Decembar će vam donijeti finansijski teret koji vam izaziva neprijatnost, a posljedica je vaše brzopletosti i nerazmišljanja. Na teži način ste naučili koliko je važno da dva puta razmislite pijre nego što nešto izgovorite ili uradite. Ali, kao da zaboravljate na tu važnu lekciju, pa će vas život ponovo “udariti” po prstima, ali će to na sreću biti samo podsjetnik na ranije iskustvo. U drugoj polovini decembra Strijelčevi će imati priliku da kroz saradnju sa inostranstvom uvećaju svoje bogatstvo. I dok će na poslovnom planu biti prilično trusno u ljubavi vam cvjetaju ruže i tako će biti cijelog decembra.

Jarac – Odriješene ruke

Decembar je vaš mjesec i to ćete osjetiti već sa prvim danima ovog perioda. Imat ćete odriješene ruke u poslovnom i finansijskom smislu što će vam donijeti veliku dozu zadovoljstva. Odlučivat ćete i o nagradama drugih što će mnoge razljutiti, jer smatraju da su zakinuti iako vi uvijek sudite ni po babu, ni po stričevima već po trudu i rezultatima. Godinu završavate spektakularnim poslovnim rezultatima, ali ćete skromno prihvatiti pohvale kao nešto sasvim normalno. Ne rizikujete nepotrebno na polju novca i nemojte trošiti van svojih mogućnosti. Možete imati iznenadne troškove u vidu kvara na automobililu ili nekom kućnom aparatu. Pozabavite se emotivnom problemima mlađeg člana porodice koji će vam biti zahvalan na mudrim savjetima.

Vodolija – Rasplet poslovne situacije

Na poslovnom planu već duže vrijeme trpite pritiske pa se sve češće osjećate kao lonac koji će da eksplodira. U decembru Vodolije konačno očekuje rasplet napete poslovne situacije. Promjene će vam donijeti priliku da konačno pokažete sav svoj potencijal i zablistate na pravi način. Kada su u pitanju finasije krajem godine stižu na naplatu računi koje ste mjesecima odlagali. Htjeli to ili ne morat ćete da ih namirite do kraja godine, pa ćete u 2024. ući rasterećeni i bez tereta prethodnih dugova. Partnerski odnosi se razvijaju bolje nego što ste očekivali, pa vas tokom decembra očekuju lijepi i nezaboravni trenuci sa voljenom osobom.

Ribe – Šanse za unaprijeđenje karijere

Rođeni u znaku Ribe u decembar ulaze sa brojnim šansama da unaprijede svoju karijeru. Ponuđena pozicija donijet će vam brojna preispitivanja i dodatni stres, ali imate naklosnost i podršku visoko pozicioniranih ljudi pa nemate razloga za strah i zebnju da li ste dorasli zadatku koji je ispred vas. Prati vas sreća na svakom koraku tako da slobodno možete da istražujete i pronalazite neobična rješenja za poslovni napredak. Vodite računa kako trošite pare kako se ne bi dogodilo da krajem decembra kad vam je novac najpotrebniji ostanete bez njega. U ljubavi situacija je nepromijenjena,a od vas se očekuje da načinite prvi korak što ćete nevoljno i učiniti kako biste pokrenuli stvari sa mrtve tačke, jer vam je već doasdilo da cupkate u mjestu.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Jeziv zločin u Tuzli koji je počinio Mujaga Čičkušić, ubivši suprugu Amelu i dvoje djece, pa sebe skokom za zgrade i dalje izaziva nevjericu...

Vijesti

Ovo je Amela Čičkušić koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece sjekriom ubio muž Mujaga Čičkušić. Amela je radila kao medicinska sestra na...

Vijesti

Istražitelji još uvijek nisu utvrdili krajnji motiv trostrukog ubistva u Tuzli, ali iz dosadašnje istrage, taj čin Mujaga Čičkušić je planirao, a nakon njega...

Biznis

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH krenulo je u proces otkupa zemljišta na trasi buduće dionice autoputa između Tuzle i Orašja. Podsjetimo da je riječ...