fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

VEČERAS FINALE: Sulud način SMS glasanja u Zvezdama Granda: Za svog favorita možete potrošiti i do 47 KM

Večeras se održava finale showa Zvezde Granda, a za pobjedu se bori 20 natjecatelja, od čega ih je čak devet iz BiH.

Do večerašnje emisije o tome ko će proći dalje je odlučivao žiri, a u četvrtfinalnoj i polufinalnoj emisiji Saša Popović je trebao odlučiti ko ne prolazi dalje.

Međutim, u te posljednje dvije emisije nije nikoga izbacio, jer po njegovim riječima, odluka je bila preteška i svi su zaslužili finale pa tako umjesto 16 takmičara, večeras ih nastupa 20.

Odluku o pobjedniku večeras donosi publika svojim SMS glasanjem, a organizatori su napravili četiri eliminacijska kruga do “superfinala”.

Sa svakog broja se može poslati 20 poruka po svakom krugu, što znači da bi za svog favorita trebali poslati čak 80 poruka da bi u konačnici došao do “superfinala”.

Prethodnih godina cijena SMS poruka za građane BiH iznosila je 0,59 BAM, a ako cijene SMS-a i ove godine ostanu iste, znači da bi trebali potrošiti oko 47 KM za svog favorita.

Finalisti posljednjih dana putem društvenih mreža pozivaju publiku da glasa za njih uz poruke poput “Sad vas trebam prijatelji”, “Sada je red na vas”, “Budite uz mene”, “Izbor pobjednika zavisi isključivo od vas” i slično, a glasati se može iz pet zemalja BIH, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske.

Inače, prema podacima koji se mogu pronaći, tokom finalne noći 2022. godine pristiglo je ukupno 386.488 glasova iz cijelog regiona. Prosječna cijena SMS poruka za sve zemlje je oko 30 centi, odnosno 0,60 BAM, što znači da su Zvezde Granda u jednoj večeri zaradile oko 232.000 KM.

Te 2022. godine pobjedu je odnio Nermin Handžić iz Tešnja.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

BiH

Nakon pobjede Šejle Zonić u Zvezdama Granda navodno je upitan njen pobjednički koncert u Tuzli. Armin Zonić, Šejlin suprug, osvrnuo se na dešavanja nakon...