fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

“Važno je postaviti ciljeve, pronaći motivaciju, vjerovati u sebe” – NEON Televizija

Trud i rad uvijek treba nagraditi i isticati. Shodno tome, NEON Televizija je i ove godine odlučila uraditi intervju sa učenicima generacije škola sa područja općine Kalesija ali iz dvije srednje škole sa područja Grada Živinice,općine Sapna . U vremenu kada prevladavaju vijesti iz crne hronike, želimo donijeti nešto pozitivno. A od njih nema ništa svjetlije i ljepše..

U nastavku predstavljamo učenicu generacije OŠ “Vukovije” Nudžejmu Alić

NEON TV: Ukratko nam se predstavite?

Nudžejma:Zovem se Nudžejma Alić, imam 15 godina. Proglašena sam učenikom generacije JU OŠ

NEON TV: Kakav je osjećaj biti proglašen učenikom generacije?

Nudžejma: Biti učenik generacije je velika čast i priznanje. Ja se osjećam veoma ponosno i sretno jer se sav moj trud isplatio.

NEON TV: Koliko je truda, rada i odricanja trebalo da se postigne pomenuti uspjeh (biti učenik generacije)?

Nudžejma: Biti proglašen učenikom generacije zahtijeva dosta truda, učenja i posvećenosti školskim obavezama. Također učestvovanje u vannastavnim aktivnostima i takmičenjima.

NEON TV: Kakve uspomene nosiš iz škole?

Nudžejma: Iz škole nosim dosta lijepih uspomena. Škola je mjesto gdje smo odrasli i stvarali mnogobrojne uspomene i zato je lijepo pristetiti ih se. Najviše ću pamtiti trenutke sa drugarima na odmorima, izletima, ekskurzijama i naravno nezaboravno matursko veče.

NEON TV: Anegdota koje ćeš se rado sjećati i koja ti uvijek izmami osmijeh na lice?

Nudžejma: Bilo je mnogo anegdota i zato je teško odabrati samo jednu ali svaka od njih je bila posebna.

NEON TV: Kakav je odnos bio sa nastavnicima/profesorima?

Nudžejma:Nastavnici su nam pružali podršku u učenju i uvijek su bili spremni pomoći nam kada nam je pomoć bila potrebna. Također su nam rado prenosili znanje i inspirisali nas kako bi učenici ostvarili željene ciljeve.

NEON TV: Kakve odlike treba da ima dobar nastavnik?

Nudžejma: Dobar nastavnik treba biti korektan i ravnopravan prema svim učenicima, prenositi znanje na razumljiv i jasan način, pružati motivaciju i podršku učenicima te uvijek biti spreman pomoći. Sve to čini uspješan odnos između nastavnika i učenika.

NEON TV: Kakvi su planovi za dalje?

Nudžejma: Svoje školovanje planiram nastaviti u Gimazija “Meša Selimović” i tamo nastaviti sa postizanjem željenih ciljeva.

NEON TV: Poruke mladima?

Nudžejma: Važno je postaviti ciljeve, pronaći motivaciju, vjerovati u sebe, i naravno, uložiti dosta truda. Kada nešto stvarno želimo, to možemo i ostvariti.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska za ovogodišnje lokalne izbore dostupan je javnosti, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH. CIK je pozvao sve...

Biznis

Stambeno poslovni objekat Nova Pecara u Tuzli bit će bogatiji za dugo očekivani Bingo hipermarket koji će svoja vrata će otvoriti 13. juna u...

Magazin

Pjevač Tropico benda, Aleksandar Sale Cvetković, doživio je nezgodu u jednom shopping centru te je završio u bolnici. Pjevaču je jučer iznenada pozlilo, nakon...

Vijesti

U tuzlanskom naselju Dokanj jučer se dogodila nesreća na radu u kojoj je smrtno stradao 33-godišnji radnik iz Zavidovića, potvrđeno je iz kantonalne policije....