fbpx

Van Basten poslije haosa u Amsterdamu: Ukinite fudbal kad ne znamo da se ponašamo

od Urednik

Feyenoord je u jučerašnjem derbiju vodio sa 3:0, kada su navijači Ajaxa prekinuli derbi, nakon čega su uslijedili veliki neredi na i oko stadiona.

Jučer je u Nizozemskoj trebao da bude praznik fudbala, igrao se “Klasiker” između Ajaxa i Feyenoorda, a na kraju je ispao haos. Nešto što je ranije bila rijetkost u toj zemlji, sada se sve češće dešava.

Nakon što je njihov tim, koji se nalazi u velikoj krizi, već u 37. minuti gubio sa 3:0 od velikog rivala i aktuelnog prvaka iz Roterdama, navijači Ajaxa najprije su ubacivanjem baklji i tučom natjerali sudiju da prekine meč, da bi nakon toga nastavili sa haosom ispred Johan Cruyff Arene i na ulicama Amsterdama.

“Imam li riješenje za ovo što se događa? Ne, nemam. Najbolja stvar koju odgovorni mogu da naprave jeste da ukinu profesionalni fudbal na određeno vrijeme. Jednostavno trebamo da prestanemo sa utakmicama”, bio je razočaran i ljut legendarni Marco van Basten gostujući na Ziggo TV.

Najviše što brine nekadašnju ikonu Ajaxa, Milana i reprezentacije Nizozemske je što se sve ovo ponavlja.

“Vidjeli smo organizovanu akciju navijača, ljudi su to uradili namjerno, imali su cilj da prekinu utakmicu i to su napravili”, dodao je Van Basten.

Smatra da rješenje nisu ni prazne tribine.

“Ne, mislim da to ništa ne bi donijelo. Vidjeli smo da to nema veze sa fudbalom za vrijeme korone. Kako sam već naglasio, ako ne znamo da se adekvatno ponašamo na stadionima, ne treba ni da se igra fudbal. Nažalost, očigledno je da ne znamo da se ponašamo kako treba”, istakao je Van Basten.

Smatra i da nema potrebe da se derbi koji je prekinut u 55. minutu nastavi.

“Treba da se registruje službenim rezultatom 3:0 za Feyenoord, iako će navijači iz Roterdama reći da su mogli da postignu još koji gol, da to nije fer. I to je u redu – neka službeno bude 5:0”, zaključio je Van Basten.

The post Van Basten poslije haosa u Amsterdamu: Ukinite fudbal kad ne znamo da se ponašamo appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.