fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Uspješna sezona za RK Konjuh, druženjem obilježili završetak takmičenja

RK Konjuh u srijedu, 29. maja, druženjem rukometaša, uprave i prijatelja kluba, obilježili su završetak takmičarske sezone 2023/2024, Premijer liga BiH.

Ovu takmičarsku sezonu završili su na 6. mjestu na tabeli.

Posebno želimo istaći da su narandžasti nakon sedam godina igrali na završnici Kupa BiH, što je značajan uspjeh za klub.

Igrače koji su pronašli angažmane u novim sredinama smo ispratili uz lijepu riječ i najljepše želje, a onima koji ostaju također dali potporu za buduće izazove koji nas čekaju, stoji u obraćanju predsjednika kluba Eldara Sarajlića.

Ovom prilikom narandžasti su priredili iznađenje za Adisa Kamberovića, te ga ispratili u igračku penziju. Adis je u RK Konjuh proveo 18 godina.

RK Konjuh je zadovoljan postignutim rezultatima u ovoj sezoni, te Uprava kluba ambiciozno kreće sa pripremama za narednu sezonu.

Ambicije pred početak sezone i ostvareni rezultati na kraju iste su se poklopili. Ispunili smo ambicije koje su postavljene pred nas iako smo željeli i uvijek želimo mnogo više. Takmičarsku sezonu u PL BiH smo okončali na 6. poziciji i bili bolji nego prethodne godine. Uzevši u obzir plasman prije dvije godine možemo slobodno zaključiti da smo konstantno bolji i to nam uliva nadu da ćemo uz ovakav predan i konstantan rad biti bolji i naredne sezone. Final 4 kupa BiH je došao kao bonus koji je bio nagrada.”, kazali su u klubu.

U novoj sezoni na parketu gledat ćemo i nova lica, a nagovješava se i povratak nekadašnjih igrača. Za sada su poznata imena igrača Seada Dautovića i Aldina Sakića.

Kenan Hadžiavdić je dobio poziv u omladinsku reprezentaciju, što je dodatno unijelo radost i sreću u veliku porodicu narandžastih.

Izvor

Izdvojeno

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...