fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

BiH

Uplakani suprug Bakir – PressMedia

Javio se uplakani Bakir Izetbegović. Šef SDA žali i roni krokodilske suze zbog smjene Sebije Izetbegović s čelne pozicije u KCUS-u.

Dok suze roni, pretpostavljamo, kao brižni suprug ni oka nije sklopio kada je pročitao vijest da je Sebija smijenjena i da je ostala bez posla. Jer ne ide dobro Izetbegovićima u posljednje vrijeme.

Bakir postao penzioner, a Sebija mora na biro! Nacija je zabrinuta, od čega da žive!?

Šalu na stranu, suprug ko suprug koji voli svoju ženu, od koje je napravio „čeličnu“ direktoricu, posvetio je jučer poveći status na društvenim mrežama onima koji su je, kako reče arhitekta po profesiji, nezakonito smijenili.

A status je zabrinuti Bakir počeo rečenicom da se ne javlja, eto, kao suprug, nego kao lider SDA. To valjda daje neku težinu. Stranke koja je od prosječne doktorice napravila direktoricu. Prvo Opće bolnice, a zatim u dva mandata i Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

I Bakir zaboravlja prvu stvar. Sebija je postala direktorica i Opće bolnice i KCUS-a samo zato što je njegova supruga, a nikako stručna menadžerica.

Sada je, kako stoje stvari, samo švercerka, jer je ostala i bez fotelje direktorice, ali i bez akademskih zvanja. Nema ni magisterij ni doktorat. Nema ni diplomu.

A zaboravlja Bakir da je zbog Sebijine naravi, prijetnji, kabadahijskog ponašanja, iz KCUS-a uslijedio egzodus vrsnih ljekara. Na desetine ih je otišlo.

Sve to zna zabrinuti suprug. Umjesto činjenica, prijetnje. Sud će, kaže Bakir, sve utvrditi. I, da, istina. Sud je mjerodavan. Ali ne sud koji će, kao ranije, biti pod pritiskom politike i Osmice, magacionera, da sudi kako Bakir kaže, nego po pravu.

Gledali smo 30 godina pravno nasilje dinastije. I svako ko se drznuo da dirne Izetbegoviće, da ih skloni, pošalje gdje im je mjesto, daleko od naših života, postao je nasilnik.

Očekivano od Bakira, ali ne lidera SDA, nego šefa koji je oteo stranku i nju još jedino ima. Sve drugo je izgubio.

(Avaz)

Izvor

Izdvojeno

BiH

Dežurni tužilac naredio je obdukciju tijela 25-godišnjaka koji je danas pronađen mrtav, saopćeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona. – Dana 18.02.2024.godine, oko 11:10 sati,...

Crna hronika

U prigradskom naselju Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Kako je saopšteno, muškarac je ubio ženu. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a...

Vijesti

Nakon što je u petak Mehmed Hasić, osumnjičeni za terorizam, izručen iz Turske u Bosnu i Hercegovinu, Državno tužilaštvo zatražilo je od Suda BiH...

Biznis

Kompanija Lidl BH objavila je fotografije svoje prve poslovnice u Bosni i Hercegovini koja je u potpunosti izgrađena, piše BiznisInfo.ba. – Prva je početak...