fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Uhapšeni maloljetnici: Uzvikivali “tekbir” i ometali fratre u crkvi u Bugojnu

Grupe mladih osoba duže vrijeme su ometale bogoslužje u dvorištu i u samoj Crkvi svetog Ante u Bugojnu, uzvikujući ‘tekbir’ i paleći smeće u najbližim kontejnerima. Župni ured Bugojno nije se javno očitovao o incidentima dok provokacija za blagdan Tijelova nije ponovljena.

Nakon toga, upućeno je pismo policijskoj stanici Bugojno koja je u međuvremenu izuzela video snimke s kamera koje su fratri postavili.

“Bogu hvala, ja se zahvaljujem policiji da je odradila kvalitetan posao, profesionalno. Uhvatili su počinitelje. To vam mogu ekskluzivno danas objaviti. Primjereno će ih kazniti i nadam se da će ovo biti opomena svima drugima kako se treba ponašati i kako graditi suživot u Bugojnu. Svima onima koji počine ovakvo zlodjelo bit će adekvatno kažnjeni,” rekao je za RTV HB Igor Vrljić, predsjednik OO HDZ-a BiH Bugojno.

Dodao je kako se nada da će javne osobe i političari svojim izjavama pridonijeti tome da ovakvih slučajeva više ne bude.

I ministar unutarnjih poslova SBK, Feliks Vidović, izrazio je svoju osudu.

“Osuđujem svaki oblik provokacije, osobito onaj s nacionalnom pozadinom jer smo svi svjesni iz kakvih smo vremena izišli i da su to osjetljive teme. Budući da se radi o maloljetnim osobama, apeliram na roditelje i odgojno-obrazovne ustanove da utječu na formiranje tih ličnosti kako bi se izgradile kvalitetne osobe”, rekao je Vidović za RTV HB.

Policijska postaja Bugojno, zahvaljujući postavljenim kamerama, otkrila je dvojicu počinitelja. Hoće li tragati za ostalima ostaje vidjeti, ali važno je uvjeriti mlade kako je mržnja veliko zlo koje uništava prije svega samog mrzitelja.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska za ovogodišnje lokalne izbore dostupan je javnosti, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH. CIK je pozvao sve...

Biznis

Stambeno poslovni objekat Nova Pecara u Tuzli bit će bogatiji za dugo očekivani Bingo hipermarket koji će svoja vrata će otvoriti 13. juna u...

Magazin

Pjevač Tropico benda, Aleksandar Sale Cvetković, doživio je nezgodu u jednom shopping centru te je završio u bolnici. Pjevaču je jučer iznenada pozlilo, nakon...

Vijesti

U tuzlanskom naselju Dokanj jučer se dogodila nesreća na radu u kojoj je smrtno stradao 33-godišnji radnik iz Zavidovića, potvrđeno je iz kantonalne policije....