Pratite nas

Upišite traženi pojam

Vijesti

Uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su bacile bombu na kuću Irfana Čengića

U Sarajevu su danas uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su aktivirale eksplozivnu napravu u neposrednoj blizini porodične kuće Irfana Čengića čime je nastupila materijalna šteta na objektu i automobilima.

Naime, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, i u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, identifikovali su i lišili dvije osobe zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela – aktiviranja eksplozivne naprave u neposrednoj blizini porodične kuće načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića, izvršeno jučer prvog aprila.Kako je saopćeno iz policije, slobode su lišena dva muškarca, M.H. (1995) i B.A. (1992), oba iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti”.

Oni se nalaze u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi.

Također, muškarci lišeni slobode se dovode u vezu i sa izvršenjem krivičnog djela aktiviranja eksplozivne naprave u ulici Kreštalica, izvršeno dana 26. marta. U toj ulici se nalazi kuća Vedada Deljkovića, vijećnika u Općini Stari Grad.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela i rasvjetljavanju svih okolnosti njihovog počinjenja”, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Odmah nakon ovog incidenta, načelnik Čengić je održao konferenciju za medije gdje je rekao da je rekao da misli da je riječ o zastrašivanju zbog svjedočenja nakon podignute optužnice u predmetu “Start” u kojem je osumnjičeni, između ostalih, bivši načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

“Smatramo da je ključni motiv stvari koji se tiču oduzimanja parking mjesta firmama i pojedincima koji su ih koristili decenijama” naveo je Čengić.

Na konferenciji se, također, obratio i Deljković koji je naglasio da ovi “kukavički potezi nisu uplašili niti Čengića niti njega”.

U istragu o ovom djelu uključila se i Federalna uprava policije, a Čengiću je dodijeljena policijska zaštita.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nakon tragedije u Sarajevu na Bentbaši u kojoj su se utopili majka i sin objavljena je smrtovnica odnosno vrijeme sahrane. U tragediji su smrtno...

Biznis

Nakon što je kompanija Bingo nedavno kupila najveći tržni centar na Ilidži – Grand Centar, uslijedilo je veliko preuređenje. Objekat će se, kako saznajemo,...

Crna hronika

Dženaza Amili Šehović (34) , čije je tijelo zajedno s tijelom njenog djeteta izvučeno iz korita Miljacke, na području Bentbaše u Sarajevu, klanjat će...