fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

BiH

Uhapšen mladić koji je zapalio džamiju u Gradačcu – PressMedia

Prema zvaničnim podacima portparola Uprave policije MUP TK-a Adnane Sprečić, u policiju u Gradačcu, dojava o požaru na džamiji Husejniji u Gradačcu, stigla je u 12:35 sati. Na lice mjesta upućena je policijska patrola, a ubrzo su na požarište stigli i vatrogasci PVJ Gradačaca.

– Požar na munari džamije vatrogasci su lokalizovali i ugasili u 13,35 sati. Na lice mjesta su upućeni policijki službenici Sektora Policijske uprave MUP TK i postupajući tužilac Tužiaštva TK-a koji vrše koji vrše operativne provjere, a uviđaj će se obaiti kada se zato steknu uslovi – kazala je Adnana Sprečić iz Uprave policije MUP TK-a.

Vatrogasci Profesionalne atrogsne jedinice (PVJ) Gradačac brzo stavili pod kontrolu, a potom i ugasili.

Kako nezvanično saznaje portal Crna-Hronika. privedena je jedna osoba u MUP TK PS Gradačac incijala A.S. Tokom sutrašnjeg dana bit će dostupno još zvaničnih informacija.

“Prije nekoliko trenutaka završen je uviđaj džamije Husejnije sve okolnosti i uzroci požara koji je danas izbio u džamiji. Uviđaj su obavili inspektori iz Sektora kriminalističke policije pri Upravi policije Tuzlanskog kantona pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Prema nezvaničnim situacijama koje smo danas dobili na licu mjesta, radi se o podmetnutom požaru ali čemo na zvanične informacije sačekati uviđaja istrage za koje vjerujemo da će biti veoma brzo objavljene.

Želimo ovom prilikom zahvaliti i članovima Profesionalne vatrogasne brigade Gradačac koji su požar gasili protivpožarnim aparatima a ne vodom čime su spriječili nastanak puno veće štete u enterijeru džamije. Prema riječima profesora Nihada Čengića ovaj postupak će olakšati sanaciju štete koja je nastala usljed današnjeg požara – izjavio je novinar Dževad Pašalić.

Izvor

Izdvojeno

Crna hronika

Pjevač Mujo Hodžić, bivši takmičar “Zvezda Granda” preminuo je danas u Tuzli. Mnogi se prijatelji opraštaju od njega na društvenim mrežama. Porodici želimo iskreno...

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nekadašnji učesnik „Zvezda Granda“ Mujo Hodžić preminuo je u 26. godini života, a kako Grand saznaje pjevač se objesio. Izvor blizak blizak Grandu otkrio je da je Mujo već...

Crna hronika

Policijski službenici PU Stari Grad su, nastavljajući rad u cilju identifikacije tijela pronađenih dana 11.04.2024. godine na lokalitetu Bentbaša, a nakon prepoznavanja od strane...