fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Crna hronika

Uhapšen kriminalac koji se krio 13 godina: U Zvorniku htio izvaditi novi pasoš, uzeo lažni identitet

Neidentifikovani državljanin Srbije za kojeg se sumnja da je S.K. za kojim je 2010. godine raspisana međunarodna potjernica uhapšen je nakon što je u Policijskoj upravi Zvornik pokušao izvaditi “brzi” pasoš koristeći tuđe dokumente.

Naime, službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS su 14. novembra, oko 17 časova, uhapsili osobu koja je koristila lični dokument sa izmjenjenim identitetom i pokušala da stupi u proceduru izrade hitnog pasoša u Policijskoj upravi Zvornik.

Sumnjiče ga da je izvršilo krađu identiteta tako što je pribavio lična dokumenta na tuđe ime.

“Preduzimanjem operativnih mjera i radnji policijskih službenika, došlo se do saznanja da se radi se o kriminogenom licu, državljaninu Republike Srbije za kojim je 2010. godine raspisana međunarodna potjernica zbog izvršenih krivičnih djela organizovanog kriminaliteta u vezi sa zloupotrebom opojnih droga. Postupak utvrđivanja stvarnog identiteta je u toku”, navode iz policije.

Dodaju da se nakon kriminalističke obrade muškarac koji se predstavljao kao S.K. iz Srbije uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koje je dalo prijedlog za određivanje mjere pritvora, a Osnovni sud u Zvorniku mu je odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

Pritvor je, osumnjičenom za sada neutvrđenog identiteta, koji se predstavlja pod inicijalima S.K., određen zbog osnovane sumnje da je početkom 2023. godine pribavio lažna dokumenta pod identitetom alijas S.B., te tako počinio krivično djelo falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja a zbog bojazni da bi puštanjem na slobodu isti mogao pobjeći ili ponoviti krivično djelo.

Pod nadzorom nadležnog tužilaštva, policijski službenici sprovode druge zakonom propisane mjere i radnje, pišu Nezavisne.

Otisak.ba

Izvor

Izdvojeno

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...