fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

BiH

Ubrzo pada vlada, a Trojka će biti novi partner SDA-u – PressMedia

Na sjednici skupštine Unsko-sanskog kantona koja će biti održana sutra bit će izglasano nepovjerenje trenutnoj vladi ovog kantona.

Kako saznaje Klix.ba, novu većinu će činiti stranke Trojke, SDA, Pomak i dva bivša zastupnika NES-a.

Rekonstrukcija će nastupiti osam mjeseci nakon formiranja trenutne vlade. Razlog za ovu rekonstrukciju su pogoršani odnosi između NES-a i SDA kao vladajućih stranaka u ovom kantonu.

Premijerska pozicija će pripasti SDA, kao i Ministarstvo zdravstva i socijalne politike, Ministarstvo za pitanje boraca i RVI, Ministarstvo pravosuđa i uprave, te Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

SDP-u će pripasti Ministarstvo finansija, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Stranci Narod i pravda će pripasti ministarstvo privrede, a Našoj stranci Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

Predsjednik skupštine će biti iz stranke Pomak.

Kako je Klix.ba ranije pisao SDA je od NES-a tražila da joj se ustupi više pozicija nego što je to prvobitno dogovoreno.

NES nije bio voljan da udovolji SDA, a pukotine su iskoristile stranke Trojke kao i druge opozicione stranke. Aktuelnu vlast u USK su činile i DF te SBiH.

Izvor

Izdvojeno

Biznis

Salih Doglod zvani Luka svoj radni vijek vezao je uglavnom za rudnike na općini Zenica. Kako je zatvoren rudnik Stranjani u kojem je radio...

Crna hronika

U prigradskom naselju Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Kako je saopšteno, muškarac je ubio ženu. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a...

Vijesti

Služba civilne zaštite Grada Tuzle upozorava građane da je izdato NARANDŽASTO upozorenje od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, za period od 23.02.2024. godine od...

Magazin

Mlada pjevačica Teodora Popovska prošle godine je navršila tek 18 godina, a već je stekla veliku popularnost kod publike. Naime, ona ima nekoliko zapaženih singlova poput...