fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

U Tuzli otvoren Festival savremene žene

Šesto izdanje Festivala savremene žene otvoren je danas u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla.

Nakon nastupa Mažoretkinja HKD Napredak Busovača i ženskog vokalnog ansambla Bosanke, prisutnima se u prepunoj sali HKC-a obratila Edina Selesković koja je šaljivo na početku istakla da je Festival nadživio i pandemiju i svjetske krize, a nadživjet će i kišu. Također je navela da je nakon svakog razgovora sa govornicama dodatno motivirana, bez obzira koliko vremena svi pojedinačni razgovori uzimaju.

Uime Turističke zajednice grada Tuzla prisutne je pozdravila i Dželmina Huremović koja je istakla da je sam Festival od velikog značaja i za turistički život Tuzle.

Steliana Nedera, predstavnica UNDP-a istakla je da je vrlo ponosna i da joj je čast biti među inženjerkama, gradonačelnicama, poduzetnicama i svim uspješnim ženama koje je Festival okupio.

Zvone Žigon, zamjenik ambasadora Republike Slovenije u BiH, naglasio je da mu je čast i zadovoljstvo da svima prenese pozdrave predsjednice republike Slovenije.

Da žene trebaju ponijeti baklju i krenuti naprijed kako bi izgrađivale bolji život podvukla je Christine Toudic, ambasadorica Republike Francuske u BiH, naglasivši da se bolje društvene odluke donose kada i žene učestvuju u političkom životu.

Poslije obraćanja uslijedila je izložba NFT FOR WOMEN by UN WOMEN, a prisutni su uživali u muzičkoj izvedbi učenika srednje Muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla.

Šesti Međunarodni Festival savremene žene ove će godine trajati do 11. juna u Tuzli. Mnogo izvanrednih govornica, umjetnica iz čitavog svijeta učinit će i ovaj Festival.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...