fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

U subotu “Živinička trka dr.Samir Kamenjaković 2024”

KBV „Flek Tom Cat“ Živinice je organizator tradicionalnue“Živiničke trke dr.Samir Kamrenjaković”, koja od prošle  godine nosi naziv po rano preminulom i uspješnom gradonačelniku Živinica.

Prošle godine “Živnička trka dr. Samir Kamenjaković je  okupila oko 400 takmičara svih uzraste iz cijele Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Njemačke, Turske i Crne Gore, a ove godine već je prijavljeno oko 500 takmičara.

Podsjećamo da je prošle godine pobjednik u muškoj konkurenciji bio Mlađen Samardžić, član AK Maraton iz Brčko, dok je u ženskoj konkurenciji pobjedila Slađana Stamenković, član AK “Trkački klub Beogardski maraton”.

Prema riječima predsjednika KBV Flek Tom Cat Mirnesa Vejzovića trka će se odvijati ulicama grada Živinica na dužini od 4 km.

“Sart i cilj  će biti ispred zgrade Gradske uprave, zatim će ćemo trčati do raskrsnice Markan, Prvom ulicom do kraja (pored Kutića)  i potom se spustiti nazad do zgrade Gradske uprave gdje nas čeka pobjedničko postolje i osvježenje za sve učesnike” kaže Vejzović.

Za sve takmičare su obezbjeđeni startni brojevi i medalje. Prijave su zatvorene.

Trka je zakazana za  8.juni u 18,30 sati, preuzimanje start paketa od 15 sati.Za najuspješnije atletičare koji osvoje jedno od prvih pet mjesta obezbjeđene su novčane nagrade.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...