fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

U Sarajevu počeo osmi po redu razvojni rukometni turnir za dječake i djevočice pod nazivom “Više od igre”

Sarajevo je u periodu od 08. do 10. septembra domaćin jednog od najkvalitetnijih razvojnih rukometnih turnira za mlade rukometne nade iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Riječ je o sada već tradicionalnom 8. Međunarodnom rukometnom turniru pod nazivom „VIŠE OD IGRE“ koji se igra u tri generacije dječaka (U 17, U15 i U13) i jednoj generaciji djevojčica (U15).

Na turniru svaka utakmica je počela sa minutom šutnje u čast preminulog Saše Manigodića, jednog od organizatora turnira prethodnih 7 godina.

Turnir koji je stvorio imidž jednog od najjačih rukometnih turnira za mlade u regiji. Na turniru učestvuje 34 ekipe iz 5 država i okupio je preko 800 dječaka i djevojčica.

U toku današnjeg dana završen je veliki broj utakmica a rezultati istih su:

Djevojčice U-15

Kolo 1

RK HADŽIĆI- ŽRK NOVI BEOGRAD 16:17
ŽRK GRUDE – ŽRK MEDICINAR 16:11
ŽRK RUGVICA – ŽRK STARS 12:19
ŽRK NOVSKA- RK TREBJESA 5:23

Dječaci U-17

Kolo 1

RK IZVIĐAĆ – RK RUDAR SAMOBOR 30:30
RK ZADAR – RK GORENJE 23:26
RK PARTIZAN – RK ZRINJSKI 23:22

Kolo 2

RK IZVIĐAĆ – RK PARTIZAN 23:28
RK RUDAR SAMOBOR- RK ZADAR 25:22
RK ZRINJSKI – RK GORENJE 25:33

Dječaci U-15

Kolo 1

RK ZRINJSKI – RK RUDAR SAMOBOR 15:20
RK ČELIK JUNIOR – RK IZVIĐAĆ 26:24
RK GORENJE VELENJE – SKS 23:28
RK IVANIĆ – RK PARTIZAN BG 23:15

Kolo 2

RK ZRINJSKI- RK NOVI BEOGRAD 21:16
RK RUDAR SAMOBOR- RK GORENJE VELENJE 21:18
RK IZVIĐAĆ- RK ZADAR 19:22
RK ČELIK JUNIOR – RK IVANIĆ 18:33

Dječaci U-13

Kolo 1
RK DUGO SELO – RK IZVIĐAĆ 11:19
RK RUDAR – RK SELEKCIJA GRADA SARAJEVA 16:14
RK GORENJE VELENJE – RK LOVĆEN II 24:15
RK ZRINJSKI – RK LOVĆEN I 15:7

Kolo 2
RK DUGO SELO – RK GORENJE VELENJE 14:21
RK IZVIĐAĆ – RK LOVĆEN II 18:15

Cilj turnira je da se rukomet popularizira kao sport i da se što veći broj djece uključi u rukometne škole. Organizacijom ovog turnira želimo da pomognemo klubovima da uspostave bolje međusobne odnose sa ciljem da talentovanim mladim igračima ovog uzrasta obezbjedimo uslove kakvi su im potrebni da postanu vrhunski igrači.

Učesnici će imati priliku da u toku trajanja turnira uživaju i u ljepotama Sarajeva i cijelog okruženja te da vide mnoge znamenitosti koje drže Sarajevo kao hit turističku destinaciju u regiji.

Veliku zahvalnost dugujemo partnerima i sponzorima bez kojih ovaj turnir nebi bilo moguće realizovati a to su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turističke zajednice Kantona Sarajevo – VISIT SARAJEVO, podpredsjednik Federacije BiH g. Igor Stojanović, Općina Novi Grad Sarajevo, sportska oprema ARDU, LEDA voda, TEFAL te kompanije DAVIS, BAUMIT, BAJSIK i ZLATNO ZRNO.

Također veliku zahvalnost smo dužni odati i medijskim partnerima i to TV kući Arena sport, radijskim stanicama ANTENA Sarajevo i RSG te sportskom portalu www.scsport.ba.

The post U Sarajevu počeo osmi po redu razvojni rukometni turnir za dječake i djevočice pod nazivom “Više od igre” appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska za ovogodišnje lokalne izbore dostupan je javnosti, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH. CIK je pozvao sve...

Biznis

Stambeno poslovni objekat Nova Pecara u Tuzli bit će bogatiji za dugo očekivani Bingo hipermarket koji će svoja vrata će otvoriti 13. juna u...

Magazin

Pjevač Tropico benda, Aleksandar Sale Cvetković, doživio je nezgodu u jednom shopping centru te je završio u bolnici. Pjevaču je jučer iznenada pozlilo, nakon...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Slaviša Radović, lijevi bek, više neće nositi dres FK Sarajevo. On se od bordo tima oprostio...