fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Sport

U Sarajevu održan 21. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”, gledaoci uživali u šest vrhunskih borbi

U sarajevskom Domu mladih danas je održan tradicionalni, 21. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”, a koji se organizira u znak sjećanja na Behudina i Bidu Bašovića, pionire borilačkog sporta u Bosni i Hercegovini.

Gledaoci, među kojima su bili i poznati sportisti i ljudi iz biznisa, su uživali u šest borbi, u kojima su nastupili neki od najboljih boraca iz naše zemlje.

U prvom meču na 21. Memorijalnom kickboxing turniru “Braća Bašović”u kategoriji do 60 kg Hamza Hadrović (KBA Ilidža) pobijedio je  Isu Smajića (Lugan Novi Travnik).

U drugom meču do 67 kg Rijad Hadrović (KBA Ilidža) bio je bolji od Džana Ždralea (Balkan Konjic), a u trećem do 67 kg Hamza Klisura (KBK Fojnica) od Safera Habibović (Lugan Novi Travnik).

U nastavku tradicionalnog 21. Memorijalnog kickboxing turnira “Braća Bašović” u meču do 71 kg Nuh Hebibović (KBV Gladijator) pobijedio je Nedima Malkoća (Kurto Bihać), a u kategoriji do 81 kg Jasko Skalić (Kurto Bihać) je bio bolji od Harisa Hajdarevića (KBA Ilidža).

U posljednjem meču večeri u kategoriji preko 91 kg Haris Islamović (KBA Ilidža) pobijedio je Haruna Sinanovića (Balkan Konjic).

Specijalni gosti bili su članovi Demo team Taekwondo kluba Bosna iz Breze, a oni su nakon izvođenja demonstracije nagrađeni velikim aplauzom.

“Hvala svima koji su na svoj način pomogli da se održi 21. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”. Ovaj turnir je način da sportska djela Behudina i Bide Bašovića sačuvamo od zaborava. Posebno hvala medijima koji informišu javnost o ovoj manifestaciji, te pokroviteljima i prijateljima projekta: Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo i hotelu President”, rekao je Džemko Bašović u ime organizatora.

Nakon tunira organizator je uručio zahvalnice: Omeru Osmanoviću, Farisu Gavrankapetanoviću, Nerminu Bašoviću, Adnanu Redžoviću, Muhamedu Šabanoviću, Muhamedu Bikiću, Mustafi Rustemagiću, Amaru Imamoviću, Amelu Kurtagiću, Murisu Kurti i Zijadu Luganu.

The post U Sarajevu održan 21. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”, gledaoci uživali u šest vrhunskih borbi appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Biznis

Salih Doglod zvani Luka svoj radni vijek vezao je uglavnom za rudnike na općini Zenica. Kako je zatvoren rudnik Stranjani u kojem je radio...

Crna hronika

U prigradskom naselju Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Kako je saopšteno, muškarac je ubio ženu. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a...

Vijesti

Služba civilne zaštite Grada Tuzle upozorava građane da je izdato NARANDŽASTO upozorenje od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, za period od 23.02.2024. godine od...

Magazin

Mlada pjevačica Teodora Popovska prošle godine je navršila tek 18 godina, a već je stekla veliku popularnost kod publike. Naime, ona ima nekoliko zapaženih singlova poput...