fbpx

U Rimu održan Simpozijum o ljudskim pravima Kine i evropskih zemalja

od Urednik

Simpozijum o ljudskim pravima Kine i evropskih zemalja održan je u Rimu, glavnom gradu Italije. Ova konferencija je posvećena modernizaciji i raznolikosti civilizacija ljudskih prava.

Na sastanku je na licu mjesta i online diskutovalo i razmijenilo mišljenje više od 130 stručnjaka i naučnika, zvaničnika i članova parlamenata iz Kine, Italije, Grčke, Velike Britanije, SAD-a, Njemačke, Srbije i drugih zemalja.

Baima Čilin, direktor Kineskog udruženja za proučavanje ljudskih prava, je na sastanku istakao da je svijet bogat i šaren, a da je raznolikost čar ljudske civilizacije. U procesu promovisanja modernizacije sa kineskim karakterom, Komunistička partija Kine je vodila ljude da krenu putem razvoja ljudskih prava koji je u skladu sa trendom vremena i koji odgovara na nacionalne uslove Kine i postigla je plodne rezultate. Sve zemlje treba da promovišu pozitivan razvoj globalnog upravljanja ljudskim pravima kroz solidarnost i saradnju, promovišu slobodan i sveobuhvatan razvoj u procesu modernizacije, promovišu raznolikost ljudskih prava kroz razmjenu i uzajamno učenje, i zajedno traže rješenja za aktuelne probleme i izazove u oblasti međunarodnih ljudskih prava

Tokom sastanka, učesnici su održali tri paralelna sastanka sa temama kao što su razmjena i uzajamno učenje između civilizacija, razvoj savremenih koncepata ljudskih prava, modernizacija i slobodan i sveobuhvatan razvoj ljudi i održivi razvoj u procesu modernizacije.

Izvor

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.