fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

U Goraždu 22 i 23. juna prvi memorijalni nogometni turnir veterana “Almir Raščić Raša”

 Goražde će 22. i 23. juna biti domaćin prvog Memorijalnog nogometnog turnira veterana “Almir Raščić Raša” u znak sjećanja na bivšeg nogometaša koji je brutalno ubijen u januaru prošle godine.

Na današnjoj pres – konferenciji organizacionog odbora najavljeno je da će na turniru nastupiti četiri ekipe veterana, klubova u kojima je Raščić igrao – Goražde, Željezničar, Velež i Čelik.  

Sportista, uzoran sugrađanin, “čovjek iz raje” koji je rano otišao sa ovog svijeta se ne zaboravlja, a turnir je samo prilika više za sjećanje na mladog Goraždanina koji je svim srcem bio posvećen svom gradu i fudbalskom sportu.

– Moj Almir je rano otišao sa ovog svijeta ali i iz ovog grada da igra fudbal, najprije  za sarajevski Željezničar, potom jedan period u Čeliku,  pa se opet vratio u Želju a kasnije je igrao za Velež – kazao je Almirov otac Muhidin Raščić.

Porodica je zahvalna prijateljima koji su inicirali ovu ideju kao čin velikog drugarstva koji će sjećanja na Almira učiniti većim i snažnijim.

– Tražili su od nas saglasnost, što smo kao porodica prihvatili. Želju da dođu i podrže ovaj turnir izrazili su i reprezentativci BiH. Ne znam koliko će moj život trajati na ovom svijetu, ali želio bih da se to nastavi i poslije mene i da ovo postane tradicionalni turnir – kazao je Raščić.

Član organizacionog odbora Slavko Klisura izrazio je zahvalnost svima koji podržavaju ovu sportsku manifestaciju koja je, kako je kazao, mnogo više od samog fudbala.

– Ova manifestacija treba da nas približi jedne drugima u sjećanju ali i obavezi da ne zaboravljamo naše drugove, prijatelje, sugrađane, a to je bio i rahmetli Raša. Ja sam siguran da će Goražde velikog srca ugostiti sve učesnike turnira – kazao je Klisura.

Almir Raščić preminuo je 23. januara prošle godine nakon što je deset dana prije, 13. januara pucano u njega u prolazu zgrade u kojoj je stanovao. Njegova tragična smrt i način na koji je brutalno ubijen potresla je i uznemirila ne samo porodicu i prijatelje, već i kompletno Goražde, ali i bh. javnost. Ovaj slučaj do danas još nije rasvijetljen. 

(FENA) 

The post U Goraždu 22 i 23. juna prvi memorijalni nogometni turnir veterana “Almir Raščić Raša” appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...