fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Biznis

U Brčko distriktu BiH realizirani kapitalni projekti u niskogradnji u vrijednosti osam miliona KM

Odjeljenje za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH u dosadašnjem dijelu godine realiziralo je značajan broj kapitalnih projekata u niskogradnji, dok su neki još u realizaciji. Ukupna novčana vrijednost ovih radova je približno osam miliona maraka.

– Od početka građevinske sezone, u ovoj godini realizirano je ukupno 314 budžetskih stavki, odnosno kapitalnih projekata u niskogradnji – rekao je šef Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta Ratko Stjepanović.

Prema negovim riječima, najznačajniji su rekonstrukcija ceste R460 Brčko-Cerik dionica Bukvičko brdo u vrijednosti od 753.000 KM, rekonstrukcija dijela magistralne ceste M18 kroz Cerik 268.000 KM, rehabilitacija dijela regionalne ceste R460 dionica brdo Šterac prema Bukviku u iznosu od 200.000 KM, rekonstrukcija dijela magistralne ceste M14.1 kroz Gluhakovac 600.000 KM i nastavak rehabilitacije ceste R460 brdo Šterac-kružno raskrižje Brod 500.000 KM te rekonstrukcija lokalne ceste L13 Miladije-Stanovi 300.000 KM.

-Najznačajniji poslovi koji su započeti ovih dana ili će uskoro početi su rekonstrukcija ceste kroz Grčicu, dionica od Lasera prema gradu u vrijednosti od 292.000 KM, nastavak izgradnje pješačke zone na Konačkom brdu vrijednosti 340.000 KM, te nastavak radova na izgradnj ceste Rašljani-Srebrenik u vrijednosti od 750.000 KM – dodao je Stjepanović.

Prema njegovim riječima, trenutno je otvorenih oko 20 gradilišta na kojima se obavljaju poslovi na realizaciji kapitalnih projekata, te da se paralelno s tim radi i na pripremi tenderske dokumentacije i za projekte koje će se raditi naredne godine.

– Neki od značajnijih projekata planiranih za iduću godinu su nastavak izgradnje Bulevara, od pružnog prijelaza do skretanja za Bimal, izgradnja glavne prometnice sa dva kružna raskrižja u industrijskoj zoni Brod – naveo je Stjepanović.

Iz Odjeljenja za javne poslove zadovoljni su urađenim poslovima u ovoj godini, te su u odnosu na prethodnu godinu realizirali znatno veći broj kapitalnih projekata u niskogradnji.

 

Biznis.ba

Izvor

Izdvojeno

Biznis

Salih Doglod zvani Luka svoj radni vijek vezao je uglavnom za rudnike na općini Zenica. Kako je zatvoren rudnik Stranjani u kojem je radio...

Crna hronika

U prigradskom naselju Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Kako je saopšteno, muškarac je ubio ženu. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a...

Vijesti

Služba civilne zaštite Grada Tuzle upozorava građane da je izdato NARANDŽASTO upozorenje od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, za period od 23.02.2024. godine od...

Magazin

Još od kada je došlo do emotivnog razlaza između Rade Manojlović i Harisa Berkovića, o pjevačicinom emotivnom životu nizale su se razne spekulacije, ali javnost nije...