fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

U Brčko distriktu BiH realizirani kapitalni projekti u niskogradnji u vrijednosti osam miliona KM

Odjeljenje za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH u dosadašnjem dijelu godine realiziralo je značajan broj kapitalnih projekata u niskogradnji, dok su neki još u realizaciji. Ukupna novčana vrijednost ovih radova je približno osam miliona maraka.

– Od početka građevinske sezone, u ovoj godini realizirano je ukupno 314 budžetskih stavki, odnosno kapitalnih projekata u niskogradnji – rekao je šef Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta Ratko Stjepanović.

Prema negovim riječima, najznačajniji su rekonstrukcija ceste R460 Brčko-Cerik dionica Bukvičko brdo u vrijednosti od 753.000 KM, rekonstrukcija dijela magistralne ceste M18 kroz Cerik 268.000 KM, rehabilitacija dijela regionalne ceste R460 dionica brdo Šterac prema Bukviku u iznosu od 200.000 KM, rekonstrukcija dijela magistralne ceste M14.1 kroz Gluhakovac 600.000 KM i nastavak rehabilitacije ceste R460 brdo Šterac-kružno raskrižje Brod 500.000 KM te rekonstrukcija lokalne ceste L13 Miladije-Stanovi 300.000 KM.

-Najznačajniji poslovi koji su započeti ovih dana ili će uskoro početi su rekonstrukcija ceste kroz Grčicu, dionica od Lasera prema gradu u vrijednosti od 292.000 KM, nastavak izgradnje pješačke zone na Konačkom brdu vrijednosti 340.000 KM, te nastavak radova na izgradnj ceste Rašljani-Srebrenik u vrijednosti od 750.000 KM – dodao je Stjepanović.

Prema njegovim riječima, trenutno je otvorenih oko 20 gradilišta na kojima se obavljaju poslovi na realizaciji kapitalnih projekata, te da se paralelno s tim radi i na pripremi tenderske dokumentacije i za projekte koje će se raditi naredne godine.

– Neki od značajnijih projekata planiranih za iduću godinu su nastavak izgradnje Bulevara, od pružnog prijelaza do skretanja za Bimal, izgradnja glavne prometnice sa dva kružna raskrižja u industrijskoj zoni Brod – naveo je Stjepanović.

Iz Odjeljenja za javne poslove zadovoljni su urađenim poslovima u ovoj godini, te su u odnosu na prethodnu godinu realizirali znatno veći broj kapitalnih projekata u niskogradnji.

 

Biznis.ba

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Biznis

Ljeto je stiglo, a s njim i dugo očekivani godišnji odmori. Prije nego što krenete na more i uživate u ljetnim radostima, pobrinite se...