fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

U bh. općini u toku deseci miliona eura novih investicija

– U ovom trenutku su deseci milijuna eura započetih investicija u našu općinu, a oko 30-ak milijuna eura je pri kraju, u završnoj fazi. Tu je i oko 10-15 milijuna javnih investicija – rekao je načelnik Gruda Ljubo Grizelj u razgovoru za RTV HZHB.

Općina Grude, iako po broju stanovnika jedna od manjih u Bosni Hercegovini, danas je jedan od lidera u ekonomskom napretku.

– U ovoj općini se najviše novostvorene vrijednosti proizvede u tijeku jedne godine po zaposlenom radniku, na nivou od 40.000 eura. Naš prihod od poreza na dohodak gotovo je dosegao decentralizirane prihode od PDV-a – kazao je Grizelj.

Načelnik je istaknuo kako su privatne, ali i javne investicije u velikom zamahu.

– U ovom trenutku su deseci milijuna eura započetih investicija u našu općinu, a oko 30-ak milijuna eura je pri kraju, u završnoj fazi. Tu je i oko 10-15 milijuna javnih investicija – kazao je Grizelj, prenosi ABC portal.

– Ove investicije su u proivzodne kapacitete, ne ulazeći u trendovske investicije u solarne elektrane, dodao je Grizelj ne navodeći više detalja.

Načelnik Grizelj, koji je već tri mandata na čelu općine, smatra da je ključ uspjeha kontinuirana politika, a kao najveće dostignuće svih aktera u Grudama vidi stvaranje pozitivne klime za ulaganja i razvoj.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Engleska je povela u 12. minuti pogotkom koji je postigao Jude Bellingham, a isti igrač se...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...

BiH

Hamdija Fejzić jedini je kandidat za načelnika Srebrenice ispred probosanskih stranaka, potvrđeno je za Vijesti.ba. “Gospodin Fejzić je jedini kandidat porbosanskih stranaka za načelnika...