Pratite nas

Upišite traženi pojam

Crna hronika

Turska: Zbog požara u noćnom klubu u Istanbulu privedeno šest osoba

Zbog požara u noćnom klubu ispod 16-spratnice u istanbulskoj četvrti Besiktas, u kojem je poginulo 29 osoba, privedeno je šestero osumnjičenih, uključujući menadžera.

Policijske ekipe nastavljaju aktivnosti u okviru istrage pokrenute povodom požara koji je izbio tokom renoviranja noćnog kluba.

Policija je privela rukovodioca objekta I.S. (65) i njegove poslovne partnere M.M.C. (45) i S.S. (50), računovođu S.A. (39), menadžera A.A.P (26) i nadzornika metalskih radova K.E. (47).

Utvrđeno je da neke od privedenih osoba odranije imaju krivične dosije. Ured guvernera Istanbula saopćio je da je 29 osoba izgubilo život u požaru koji je izbio u noćnom klubu koji se nalazio ispod 16-spratnice u istanbulskoj četvrti Besiktas, a jedna povrijeđena osoba je hospitalizirana.

U višespratnici je izbio požar iz još uvijek nepoznatog razloga. Nakon dojave, na mjesto nesreće su upućene vatrogasne, medicinske i policijske ekipe. U gašenju požara je učestvovalo 31 vatrogasno vozilo i 86 vatrogasaca. Požar je zahvaljujući naporima vatrogasaca ugašen.

U saopćenju Ureda guvernera Istanbula navedeno je kako je požar izbio u 12.47 sati po lokalnom vremenu (11:47 po srednjoevropskom) u noćnom klubu koji se nalazi na spratovima -1 i -2 u 16-spratnoj zgradi u ulici Yildiz Posta, u naselju Gayrettepe. Navedeno je da je požar izbio usljed renoviranja u noćnom klubu, iako još nije poznat tačan uzrok.

 

Objava Turska: Zbog požara u noćnom klubu u Istanbulu privedeno šest osoba pojavila se prvi puta na BH Reporter.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nakon tragedije u Sarajevu na Bentbaši u kojoj su se utopili majka i sin objavljena je smrtovnica odnosno vrijeme sahrane. U tragediji su smrtno...

Biznis

Nakon što je kompanija Bingo nedavno kupila najveći tržni centar na Ilidži – Grand Centar, uslijedilo je veliko preuređenje. Objekat će se, kako saznajemo,...

Crna hronika

Dženaza Amili Šehović (34) , čije je tijelo zajedno s tijelom njenog djeteta izvučeno iz korita Miljacke, na području Bentbaše u Sarajevu, klanjat će...