fbpx
Sport

Toneyu smanjena kazna jer je utvrđeno da je ovisnik o klađenju

Napadač Brentforda i engleske reprezentacije Ivan Toney dobio je umanjenu kaznu zbog nedopuštenog klađenja, nakon što je utvrđeno da je ovisnik o kockanju.

Nezavisna regulatorna komisija u petak je objavila pisani izvještaj u kojem se pojašnjava kazna izrečena engleskom napadaču, a u kojem je navedeno da se Toney kladio da će postići gol, ali i da će njegova ekipa izgubiti, što je činio u razdoblju od četiri godine.

“Nema dokaza da je Toney uticao, ili čak bio u poziciji da utiče na rezultate svoje ekipe, kad se kladio da neće pobijediti, jer tada nije bio u timu ili nije bio u mogućnosti da nastupi“, stoji u izvještaju.

U novembru prošle godine, Toney je optužen za 262 kršenja pravilnika o klađenju Engleskog fudbalskog saveza (FA), a prošle sedmice mu je izrečena zabrana učestvovanja u svim nogometnim aktivnostima do 17. januara 2024., nakon što je priznao 232 prekršaja, od onih za koje je optužen.

Nakon ličnog saslušanja pred nezavisnom komisijom, Toney je kažnjen novčano sa 50.000 funti i zabranjene su mu fudbalske aktivnosti u njegovom Brentfordu do 17. septembra.

The post Toneyu smanjena kazna jer je utvrđeno da je ovisnik o klađenju appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima