fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Telefoni imaju rok trajanja: Evo koliko traju modeli popularnih brendova

 

Telefoni se tokom vremena troše, baterija im oslabi, performanse postaju slabije, a sve navedeno odražava se na rok trajanja uređaja.

Sajt Comando je objavio prosječni životni vijek nekih od najpopularnijih brendova i proizvođača telefona, koji su dostupni na tržištu.

– Apple iPhone: 4 do 8 godina

– Samsung: 3 do 6 godina

– Google Pixel: 3 do 5 godina

– Huawei: 2 do 4 godine

Radi se o prosječnom životnom vijeku, a pomenute brojke mogu da variraju u zavisnosti od uređaja.

Životni vijek telefona počinje da otkucava od datuma proizvodnje uređaja, a ne od trenutka kada je telefon kupljen. Zbog toga je uvijek bitno znati kada je uređaj proizveden u fabrici.

Srećom, to možete saznati tako što ćete pogledati datum proizvodnje. On je najčešće naveden na samom pakovanju uređaja, ali ako ste kutiju već bacili, možete u podešavanjima telefona pronaći opcije o uređaju (About) gdje ćete pronaći datum ili serijski broj, prenosi B92.

Pored toga, datum proizvodnje uređaja možete saznati pomoću tajnog koda. Ukucajte *#06# u pozivalac kako biste saznali serijski broj.

Ukoliko vam ni to ne odgovara, na stranici SNDeepInfo možete pronaći uputstvo za dekodiranje svog telefona, jer mnogi proizvođači kodiraju datum proizvodnje u okviru serijskog broja uređaja.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...