fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

Tea Tairović donijela definitivnu odluku zbog sukoba Izraela i Palestine, a tiče se njene pjesme

Tea Tairović, priznala da je zauvijek promijenila tekst svoje hit pjesme “Izrael i Palestina” i da upravo te riječi više nikada neće pjevati.

Uslijed stravičnog rata koji traje, Tea je donijela odluku da to ne pjeva ne samo privremeno dok rat traje, nego nikada više.

– Za slučaj da to nekoga povrijeđuje, ja sam tekst pjesme promijenila – iskreno je priznala Tea za Telegraf.

 

Podsjećanja radi, Tea je prije četiri mjeseca izdala pjesmu “Izrael i Palestina” koja se sada ponovo našla u trendingu zbog rata koji bukti na tamošnjim teritorijama.

Na društvenim mrežama su se pojavile objave na engleskom, koje govore o tome da je pjevačicina pjesma neprimjerena, pogotovo u ovom trenutku.

Srpski korisnici Tvitera odmah su skočili u odbranu svoje omiljene zvijezde jasno stavljajući do znanja da umjetnost i politiku ne smijemo dovoditi u isti kontekst, da je naziv pjesme metafora, kao i da je objavljena prije nekoliko mjeseci.

Upravo se zbog oprečnih reakcija spot za pjesmu “Izrael i Palestina” vratio na trending listu i zauzeo visoko 26. mjesto, a numera do danas broji nevjerovatnih 30 miliona pregleda.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Jeziv zločin u Tuzli koji je počinio Mujaga Čičkušić, ubivši suprugu Amelu i dvoje djece, pa sebe skokom za zgrade i dalje izaziva nevjericu...

Vijesti

Ovo je Amela Čičkušić koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece sjekriom ubio muž Mujaga Čičkušić. Amela je radila kao medicinska sestra na...

Vijesti

Istražitelji još uvijek nisu utvrdili krajnji motiv trostrukog ubistva u Tuzli, ali iz dosadašnje istrage, taj čin Mujaga Čičkušić je planirao, a nakon njega...

Biznis

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH krenulo je u proces otkupa zemljišta na trasi buduće dionice autoputa između Tuzle i Orašja. Podsjetimo da je riječ...