fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Turizam

Sve spremno za otvaranje zimske turističke sezone Srednjebosanskom kantonu – Visit B&H

Pripreme za otvaranje zimske turističke sezone na području Srednjebosanskog kantona (SBK) u punom su jeku. Već nekoliko dana većina skijališta pod bijelim je pokrivačem, no količina snijega još nije dovoljna za otvaranje skijališta.

Kad je u pitanju službeno otvaranje sezone na području kantona, ono je, kako kaže Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice SBK, zakazano za polovinu decembra, javlja Fena.

-Otvaranje zimske turističke sezone planirano je za razdoblje od 15. do 17. decembra ove godine. Zimska sezona i ove godine bit će otvorena uz popularnu manifestaciju Šankanje, koju provodi Turistička agencije Buena Vista. Ove godine sam program je jako kvalitetan i već smo na 90 posto popunjenosti kapaciteta za to razdoblje. Nadam se da će biti dovoljne količine snijega jer prirodni snijeg je ono što daje potpuni ugođaj. U zimsku sezonu ulazimo u punom kapacitetu – rekao je Matošević.

Kako je rekao, booking do kraja godine prilično je dobar.

-Kao i u prethodnim godinama, prema informacijama hotelskih poduzeća, booking  je jako dobar. No, turisti su još oprezni oko količina snijega, ali rezervacija za drugu polovicu decembra ima prilično. Uz dovoljne količine snijega nadam se da ćemo realizirati izvrsnu popunjenost kao i ranijih godina – kazao je Matošević.

Još nekoliko centimetara snijega i vrata za goste otvorit će i mala obiteljska skijališta, kojih je na području Kantona popriličan broj.

-SBK je prepoznat kao kanton s najvećim brojem skijaških centara na što smo jako ponosni. Imamo raznovrsnu ponudu, od malih skijališta, idealnih za početnike i obitelji, do većih kao Vlašić ili Raduša, za koji treba više vještine. Upravitelji skijališta odavno su spremni, samo čekaju dovoljne količine snijega da krenu sa sezonom. Liftovi su kontrolirani i servisirani, skijaške staze, odnosno zelene površine su uređene, dakle, samo čekamo snijeg da krenemo sa sezonom, ne samo na području planine Vlašić, nego od Jajca pa do Fojnice – kazao je Matošević za kraj.

Izvor

Izdvojeno

Biznis

Salih Doglod zvani Luka svoj radni vijek vezao je uglavnom za rudnike na općini Zenica. Kako je zatvoren rudnik Stranjani u kojem je radio...

Magazin

Mlada pjevačica Teodora Popovska prošle godine je navršila tek 18 godina, a već je stekla veliku popularnost kod publike. Naime, ona ima nekoliko zapaženih singlova poput...

Crna hronika

Na magistralnom putu M-4 Tuzla – Doboj, u naselju Donja Lohinja kod Gračanice, jučer se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba...

Biznis

Ova kompanija kroz svoje akvizicije i investicije oživljava duh bivše Jugoslavije Slovenska firma Iskra potpisala je ugovor o kupovini većinskog udjela firme Elmap iz...