fbpx
Biznis

Šulić: Očekujem da će rasti broj trgovačkih lanaca koji snižavaju cijene

Ministar trgovine i turizma RS Denis Šulić izjavio je da su predstavnici trgovačkih lanaca izrazili spremnost da se uključe u aktivnosti koje će doprinijeti snižavanju cijena proizvoda koji nisu obuhvaćeni uredbama Vlade RS, te istakao da su neki od njih već započeli sa ovom aktivnošću, kao i da očekuje da će broj ovih objekata i proizvoda koji su obuhvaćeni akcijom rasti u narednim danima.

On je to izjavio danas u Banjaluci, gdje je razgovarao sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača koji djeluju na području RS.

“Šulić je sa predstavnicima ovih udruženja razgovarao o trenutnom stanju na tržištu RS, sa posebnim akcentom na kretanje cijena i poštovanje uredbi o ograničenju marže na osnovne životne namirnice i naftu i naftne derivate.

Šulić je prisutne upoznao sa zaključcima nedavno održanog sastanka sa prestavnicima trgovačkih lanaca iz RS, te prenio spremnost ovih privrednih subjekata da se uključe u aktivnosti koje će doprinijeti snižavanju cijena proizvoda koji nisu obuhvaćeni uredbama Vlade RS”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Kako se dodaje, Šulić je pohvalio podršku i spremnost trgovačkih lanaca da se uključe u ovu kampanju i istakao da su neki od trgovačkih lanaca već započeli sa ovom aktivnošću, te da očekuje da će broj ovih objekata i proizvoda koji su obuhvaćeni akcijom rasti u narednim danima.

“Predstavnici udruženja za zaštitu potrošača pozdravili su ove aktivnosti Ministarstva trgovine i turizma, dodajući da se nadaju da će svi trgovački lanci prepoznati njihov značaj i uključiti se u ovu društveno odgovornu kampanju. Predstavnici udruženja za zaštitu potrošača su istakli da je prethodna saradnja sa Ministarstvom bila na obostrano zadovoljstvo, te istakli uvjerenje da će u narednom periodu biti nastavljena na istinim principima”, naveli su iz Ministarstva.

Tema sastanka bile su i redovne aktivnosti udruženja za zaštitu potrošača, te značaj saradnje Ministarstva sa ovim udruženjima u omogućavanju edukacije i informisanosti građana o njihovim pravima, načinu ostvarivanja potrošačkih prava, kao i o obavezama trgovaca.

“U RS trenutno djeluje deset udruženja za zaštitu potrošača, a aktivnosti ovih udruženja finansijski su podržane od strane Ministarstva trgovine i turizma”, ističe se u saopštenju.

(Biznis.ba)

Izvor

Oznake: , ,

Možda vas zanima

Vijesti