fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Biznis

Šulić: Očekujem da će rasti broj trgovačkih lanaca koji snižavaju cijene

Ministar trgovine i turizma RS Denis Šulić izjavio je da su predstavnici trgovačkih lanaca izrazili spremnost da se uključe u aktivnosti koje će doprinijeti snižavanju cijena proizvoda koji nisu obuhvaćeni uredbama Vlade RS, te istakao da su neki od njih već započeli sa ovom aktivnošću, kao i da očekuje da će broj ovih objekata i proizvoda koji su obuhvaćeni akcijom rasti u narednim danima.

On je to izjavio danas u Banjaluci, gdje je razgovarao sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača koji djeluju na području RS.

“Šulić je sa predstavnicima ovih udruženja razgovarao o trenutnom stanju na tržištu RS, sa posebnim akcentom na kretanje cijena i poštovanje uredbi o ograničenju marže na osnovne životne namirnice i naftu i naftne derivate.

Šulić je prisutne upoznao sa zaključcima nedavno održanog sastanka sa prestavnicima trgovačkih lanaca iz RS, te prenio spremnost ovih privrednih subjekata da se uključe u aktivnosti koje će doprinijeti snižavanju cijena proizvoda koji nisu obuhvaćeni uredbama Vlade RS”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Kako se dodaje, Šulić je pohvalio podršku i spremnost trgovačkih lanaca da se uključe u ovu kampanju i istakao da su neki od trgovačkih lanaca već započeli sa ovom aktivnošću, te da očekuje da će broj ovih objekata i proizvoda koji su obuhvaćeni akcijom rasti u narednim danima.

“Predstavnici udruženja za zaštitu potrošača pozdravili su ove aktivnosti Ministarstva trgovine i turizma, dodajući da se nadaju da će svi trgovački lanci prepoznati njihov značaj i uključiti se u ovu društveno odgovornu kampanju. Predstavnici udruženja za zaštitu potrošača su istakli da je prethodna saradnja sa Ministarstvom bila na obostrano zadovoljstvo, te istakli uvjerenje da će u narednom periodu biti nastavljena na istinim principima”, naveli su iz Ministarstva.

Tema sastanka bile su i redovne aktivnosti udruženja za zaštitu potrošača, te značaj saradnje Ministarstva sa ovim udruženjima u omogućavanju edukacije i informisanosti građana o njihovim pravima, načinu ostvarivanja potrošačkih prava, kao i o obavezama trgovaca.

“U RS trenutno djeluje deset udruženja za zaštitu potrošača, a aktivnosti ovih udruženja finansijski su podržane od strane Ministarstva trgovine i turizma”, ističe se u saopštenju.

(Biznis.ba)

Izvor

Izdvojeno

Biznis

Salih Doglod zvani Luka svoj radni vijek vezao je uglavnom za rudnike na općini Zenica. Kako je zatvoren rudnik Stranjani u kojem je radio...

Vijesti

Služba civilne zaštite Grada Tuzle upozorava građane da je izdato NARANDŽASTO upozorenje od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, za period od 23.02.2024. godine od...

Magazin

Mlada pjevačica Teodora Popovska prošle godine je navršila tek 18 godina, a već je stekla veliku popularnost kod publike. Naime, ona ima nekoliko zapaženih singlova poput...

Crna hronika

Na magistralnom putu M-4 Tuzla – Doboj, u naselju Donja Lohinja kod Gračanice, jučer se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba...