Pratite nas

Upišite traženi pojam

Sport

Sud u Lozani potvrdio odluku da se Međunarodna bokserska asocijacija ukloni iz olimpijske porodice

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani potvrdio je danas odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da ukloni Međunarodnu boksersku asocijaciju (IBA) iz olimpijske porodice.

Sud je saopćio da je odbacio žalbu IBA-e pošto ta organizacija nije ispunila uslove koje joj je MOK postavio za priznavanje.

Predsjednik IBA-e, Rus Umar Kremljev, rekao je u novembru da će se žaliti vrhovnom sudu Švicarske, ako izgubi pred najvišim sportskim sudom CAS.

Prošle godine IBA je izgubila priznanje poslije višegodišnjeg spora podstaknutog nepoštovanjem savjeta i instrukcija MOK-a, koji je dugo navodio zabrinutost u vezi sa upravljanjem boksom, oslanjanjem na novac ruske državne energetske kompanije Gazprom i integritetom borbi.

Boks je zadržao status olimpijskog sporta na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, ali MOK nadgleda kvalifikacije i turnire za medalje bez umiješanosti IBA, kao što je bio slučaj na prethodnim igrama u Tokiju.

The post Sud u Lozani potvrdio odluku da se Međunarodna bokserska asocijacija ukloni iz olimpijske porodice appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nakon tragedije u Sarajevu na Bentbaši u kojoj su se utopili majka i sin objavljena je smrtovnica odnosno vrijeme sahrane. U tragediji su smrtno...

Biznis

Nakon što je kompanija Bingo nedavno kupila najveći tržni centar na Ilidži – Grand Centar, uslijedilo je veliko preuređenje. Objekat će se, kako saznajemo,...

Crna hronika

Dženaza Amili Šehović (34) , čije je tijelo zajedno s tijelom njenog djeteta izvučeno iz korita Miljacke, na području Bentbaše u Sarajevu, klanjat će...