Pratite nas

Upišite traženi pojam

Vijesti

Starica stradala u požaru u psihijatrijskoj bolnici u Modriči, uzrok je najvjerovatnije cigareta

Pacijentkinja G.P. starije životne dobi iz Srpca, nastradala je u požaru koji se desio u Specijalnoj bolnici za hroničnu psihijatriju Modriča, a sumnja se da je možda i cigareta mogla dovesti do buktinje, međutim to će utvrđivati istražni organi.

Kako je za “Nezavisne novine ” rekao Siniša Nikić, direktor ove ustanove, požar je izbio noćas.

“Na našu nesreću noćas oko 1.15 časova požar je zahvatio jedan objekat na gornjem spratu te je na žalost naša pacijentkinja izgubila život”, rekao je Nikić.

Kako je naveo, u tom objektu na dva sprata bila su 23 pacijenta.

“U pitanju je ustanova takva kakva jeste i pacijenti koriste cigarete, pa se pretpostavlja i da je možda cigareta mogla zapaliti dušek ili zavjesu pa da se to dalje raširilo. Međutim, mi o tome ne možemo govoriti sa sigurnošću, jer to će zvanično utvrditi istražni organi i dok oni ne završe ne možemo biti sigurni”, rekao je Nikić.

Prema njegovim riječima, sve je primjetila medicinska sestra i zahvaljujući brzoj reakciji radnika obezbjeđenja i ostalih zaposlenih, svi su pacijenti evakuisani i tako je izbjegnuta još veća katastrofa odnosno da još neko nastrada.

Takođe, kaže, da je i objekat mogao skroz izgorjeti, ali su brzo došli vatrogasci i požar je lokalizovan.

“Uložili smo sve napore. Međutim, desilo se to da smo nažalost izgubili pacijenta. Ona je vjerovatno pokušala to gasiti pa je tako i stradala”, rekao je Nikić.

Kako je naveo jedan tehničar i pacijent su preventivno upućeni u bolnicu, ali su vraćeni.

“Ostali pacijenti su razmješteni do adaptacije. Izgorjela je soba na gornjem spratu u objekat je ostao čitav zahvaljući vatrogascima i radnicima. I ta materijalna šteta je manja nego što je mogla biti”, rekao je Nikić.

Naime, policijskoj stanici Modriča, noćas oko 1.30 časova prijavljeno je da je došlo do požara na objektu vlasništvo jedne javne zdravstvene ustanove u Modriči.

“Po zaprimljenoj prijavi odmah su postupili policijski službenici Policijske stanice Modriča koji su utvrdili da je došlo do požara unutar objekta, usljed čega je smrtno stradalo lice inicijala G.P. iz Srpca – pacijent zdravstvene ustanove”, navode iz policije.

Požar je lokalizovan od strane pripadnika Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Modriča.

Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Modriča i inspektor za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara Policijske uprave Doboj, a istim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Snijeg je stigao u Bosnu i Hercegovinu, a prvo je počeo padati u Krajini. Zabijelio je Bosanski Novi, kako se i vidi na fotografijama...

Vijesti

Ivana Ilić majka male Danke Ilić je otvorila ranjenu dušu i po prvi put progovorila o tragičnom 26. martu kada je dvogodišnja djevojčica nestala,...

Biznis

Vijest da je američka kompanija Regulus Global preuzela je velike udjele u dvije značajne firme domaće vojne industrije, privukla je mnogo manje pažnje i...

Sport

Danas su u Parizu izvučene grupe za Muški rukometni turnir na Olimpijskim igrama. Aktuelni olimpijski pobjednik, evropski prvak i zemlja domaćin Francuska, sastat će se...