fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Stari most nije osvijetljen bojama Zrinjskog, na proslavi se pjevalo “Nema više dušo mostova”

U sklopu proslave duple krune mostarskog Zrinjskog, Stari most u Mostaru večeras ipak nije osvijetljen bojama ovog kluba.

Inicijativa o osvjetljavanju Starog mosta potekla je od Hrvatske republikanske stranke (HRS) i izazvala je dosta polemike, ali na kraju nije realizovana, javlja Klix.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić ranije je pojasnio proceduru, kako bi jasnije dočarao ono što se dogodilo vezano za osvjetaljavanje Starog mosta.

“Kada bilo koji podnositelj zahtjeva odobrenje za projiciranje bilo kojeg simbola i gradonačelnik odobri zahtjev o istome se informira podnositelj zahtjeva i Agencija za Stari grad. HRS je sukladno tome trebao u svojoj organizaciji izvršiti projekciju, a sve ostalo je klasični populizam, koji je njima najčešće jedini alat. Agencija za Stari grad dobije informaciju no nije ona organizator ni izvođač osvjetljenja”, istikao je Kordić, dodavši da Stari most i Zrinjski ne zaslužuju politikanstvo.

Inače, Zrinjski je večeras u Mostaru organizovao proslavu duple krune ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a na proslavi je bend koji je zabavljao prisutne, zajedno sa okupljenim navijačima pjevao pjesmu “Tiho, tiho teče Neretva, nema više dušo mostova…”.

Od 18 do 20 sati, navijači ovog kluba mogli su se fotografisati s peharima u posebnoj zoni na platou, dok je od 20 sati započeo centralni dio večeri te slavlje s igračima i stručnim štabom.

Do sada su Plemići titule osvajali u sezonama: 22/23, 21/22, 17/18, 16/17, 15/16, 13/14, 08/09 i 04/05.

The post Stari most nije osvijetljen bojama Zrinjskog, na proslavi se pjevalo “Nema više dušo mostova” appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...