fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Šta je Mujaga NAPISAO NA ZIDU prije nego je ubio suprugu dječicu od dvije i devet godina

Istražitelji još uvijek nisu utvrdili krajnji motiv trostrukog ubistva u Tuzli, ali iz dosadašnje istrage, taj čin Mujaga Čičkušić je planirao, a nakon njega je ostavio i ispisanu poruku.

Sve indicije ukazuju na to da je 39-godišnji Mujaga Čičkušić brutalno usmrtio svoju 34-godišnju suprugu Amelu Čičkušić i njihovo dvoje djece starosti od dvije i devet godina.

Trostruko ubistvo najvjerovatnije je počinio sjekirom u njihovom porodičnom stanu u naselju Stupine, a zatim je prešao u susjedni ulaz gdje je sa 14. sprata počinio samoubistvo. Prema informacijama iz istrage, nakon počinjenog masakra u stanu, Čičkušić se nije odmah udaljio sa mjesta zločina već je na zidu ostavio poruku sa ispisanim imenima rođaka i prijatelja.

No, ostavljena poruka istražiteljima još uvijek ne razjašnjava motiv počinjenog ubistva. Na zidu su ispisana imena osoba koje su Čičkušiću prije šest mjeseci pomogle da se zaposli u Njemačkoj. Sve one se i dalje nalaze izvan Bosne i Hercegovine.

Muškarac koji se ubio u Tuzli radio kao medicinar u Njemačkoj, sumnja se da je usmrtio suprugu i djecu Do tada je kao medicinski tehničar radio u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, a nakon davanja otkaza pronašao je novi posao u Njemačkoj. Inače, u tuzlanskom kliničkom centru je kao medicinska sestra radila i njegova supruga Amela.

“On je prije šest mjeseci otišao u Njemačku, a supruga je ostala sa dvoje djece u Tuzli. Prema izjavama komšija, nedavno su u oglasu objavili da prodaju stan jer je i ona skupa sa djecom planirala odlazak u Njemačku”, otkriva izvor Klixa.

Čičkušić je iz Njemačke došao protekle srijede, a dva dana je sa porodicom proveo u skladnom odnosu. Da je ubistvo počinjeno s predumišljajem, istražiteljima pokazuje činjenica da je sjekira koja je zatečena u stanu bila nova. Dok istražitelji nastavljaju raditi na rasvjetljavanju motiva trostrukog ubistva i samoubistva u toku je obdukcija tijela članova ove četveročlane porodice, a naređena su i druga vještačenja.

Prvi preliminarni rezultati obdukcije mogli bi biti poznati uskoro. Također, dosadašnje policijske provjere su potvrdile da u ranijem periodu u policijskim stanicama u Tuzli i Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nije bilo prijava nasilja u ovoj porodici, piše Klix.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...