fbpx
Pratite nas

Upišite traženi pojam

Biznis

Sprema se veliki ulazak Ryanaira na Aerodrom Sarajevo, već su potpisali važan ugovor

Vijest koju smo prije nekoliko dana objavili da veliki Ryanair konačno pokreće letove sa Aerodroma Sarajevo izazvala je mnogo pažnje u javnosti.

Prema nezvaničnim informacijama kojima raspolaže BiznisInfo.ba, Ryanair će otvoriti desetak linija za nekoliko evropskih država, među kojima su  Njemačka, Belgija, Švedska i Italija, a moguće i Velike Britanija. Tačan spisak linija trebao bi biti poznat uskoro.

Najveća evropska kompanija mogla bi donijeti pravi preporod sarajevskom aerodromu te konačno otvoriti vrata Evrope za našu zemlju, a putnicima ponuditi jeftine karte za brojne destinacije.

Kao još jedan dokaz da irski div ima ozbiljne planove u BiH, služi činjenica da su počeli s potpisivanjima ugovora za svoje operacije iz Sarajeva.

Između ostalog, potpisali su ugovor s kompanijom Hifa-Oil za snabdijevanje gorivom.

– Novi ugovor sa aviokompanijom Ryanair potpisan je za 2024. godinu te će kompanija Hifa-Oil vršiti snabdjevanje jet gorivom i punu uslugu za ovu aviokompaniju na sarajevskom aerodromu – rečeno je iz kompanije Hifa-Oil.

Ryanair je jedna od tri kompanije koje će dobiti subvencije Kantona Sarajevo, uz Wizz Air i Sunexpress, koji je zajednička firma Turkish Airlinesa i Lufthanse.

No, upravo se, kako saznajemo, od Ryanaira očekuje najveći broj letova ka Evropi.

Izvor

Izdvojeno

Biznis

Salih Doglod zvani Luka svoj radni vijek vezao je uglavnom za rudnike na općini Zenica. Kako je zatvoren rudnik Stranjani u kojem je radio...

Crna hronika

U prigradskom naselju Lipnica kod Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Kako je saopšteno, muškarac je ubio ženu. Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a...

Vijesti

Služba civilne zaštite Grada Tuzle upozorava građane da je izdato NARANDŽASTO upozorenje od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, za period od 23.02.2024. godine od...

Magazin

Mlada pjevačica Teodora Popovska prošle godine je navršila tek 18 godina, a već je stekla veliku popularnost kod publike. Naime, ona ima nekoliko zapaženih singlova poput...