fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Sport1 – Portugalski stručnjak preuzima Milan

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Portugalski stručnjak, Paulo Fonseca, koji je svojevremeno trenirao našeg Edina Džeku u Romi, postat će novi trener Milana.

Kako navode italijanski mediji, Portugalcu će to biti 11. klub u trenerskoj karijeri, a na San Siro će doći kao zamjena za Stefana Piolija. 

Fonseca je prethodno sa Lilleom u dvije sezone zabilježio dobre rezultate i završavao je u francuskom prvenstvu kao peti i četvrti na tabeli, a to je ujedno bila i preporuka Rossonerima da ga angažuju za novog trenera.

Tako će Portugalac preuzeti Milan poslije odlaska Piolija sa klupe italijanskog velikana na kraju ove sezone, a u koji je došao u oktobru 2019. godine.

Pioli je na San Siru proveo skoro pet punih sezona, a sa Rosonerima je, između ostalog, osvojio Scudetto, te će njega zamijeniti upravo Fonseca.

Inače, osim što je Fonseca radio u Romi, gdje je trenirao Džeku, kao i u trenutnom Lilleu, još je, između ostalog, bio trener Porta, Brage i Shakhtara. 

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

Nakon pobjede Šejle Zonić u Zvezdama Granda navodno je upitan njen pobjednički koncert u Tuzli. Armin Zonić, Šejlin suprug, osvrnuo se na dešavanja nakon...