fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

ŠOU MOŽE DA POČNE! Okupljaju se Srbi: Nova predstava Vučića i Dodika uz “migove”, kolo i karneval

Svesrpski sabor na koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao svesrpski narod dočekao je svoj dan.

Danima je Sabor u fokusu javnosti, kako srbijanske, tako i regionalne. Srbijanski i republičkosrpski režimski i prorežimski mediji odavno već apriori nižu hvalospjeve i učinkovitost pomenutog sabora.

Čak je i članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović još jučer izjavila da je Sabor već počeo.

U svakom slučaju, zvanični čas koji će kucnuti je 9 sati ujutro, kada će biti upriličen, prema planu i programu, moleban u Hramu Svetog Save.

Milorad Dodik slijeće u Beograd ranom zorom na događaj pravo iz Rusije. Jučer izjavio da je vaoma značajno održavanje Svesrpskog sabora na kojem će predložiti da 15. februar – Sretenje bude obilježavano kao Dan RS, čime se želi poslati poruka da je srpski narod jedinstven.

Nakon molebana, tačno u 11 sati sastat će se delegacije Srbije i RS na bilateralnom sastanku, dok će se sat kasnije sastati i dvije vlade, jedna državna, druga entitetska.

Poslije toga, kucnut će i čas u 13, kada će se svekolikoj javnosti obratiti predsjednici Srbije i manjeg bh. entiteta RS Aleksandar Vučić i Milorad Dodik.

Poslije pola sata slijedi zajednički sastanak predsjednika Narodne skupštine Republike Srbije i predsjednika Narodne skupštine RS, potpredsednika Narodne skupštine Republike Srbije i Narodne skupštine RS i predsednika i potpredsednika Parlamentarnog foruma Republike Srbije i RS.

“Ljudi misle da je to samo sastanak Dodika i Vučića, ne – svaki ministar će primiti svog partnera iz RS”, naveo je Vučić.

Dodao je da je svako pronašao svog partnera kome će da pomaže i gdje će da vide kako će moći da rade u budućnosti zajedno.

Prethodno je kazao da će čak i 10.000 braće Srba iz RS prisustvovati događaju, pogotovo ako se zna da s druge strane Drine predsjednik entiteta RS organizira autobuse i tjera ljude na ovakve događaje.

I nije tu kraj najavama. Da dvojica predsjednika vole hljeba i igara nije nikakva novost, pa je prirodno i da će se i kolo zaigrati.

Četrdeset i osam, slovom i brojem, kulturno-umjetničkih društava, među njima 2.500 igrača, izvest će splet srpskih igara. A onda karneval na Savi.

I dok na zemlji kolo vode, na nebu će pet “migova” pokazivati i dokazivati ko je glavni baja.

Neće ostati i nezabilježeni potpisivanje nekoliko sporazuma o saradnji te prijenos fudbalske utakmice Srbija – Švedska na videobimu.

Šou može početi.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Engleska je povela u 12. minuti pogotkom koji je postigao Jude Bellingham, a isti igrač se...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...

BiH

Hamdija Fejzić jedini je kandidat za načelnika Srebrenice ispred probosanskih stranaka, potvrđeno je za Vijesti.ba. “Gospodin Fejzić je jedini kandidat porbosanskih stranaka za načelnika...