Pratite nas

Upišite traženi pojam

Crna hronika

Šok u Gabela Polju: Smetala mu buka pa čekićem nasrnuo na braću

Šokantan slučaj se dogodio u ponedjeljak, dvadesetak minuta nakon ponoći u mjestu Gabela Polje na jugu BiH, uz samu granicu s Hrvatskom, kada je 56-godišnjak iz tog mjesta revoltiran bukom iz kafića čekićem teško ozljedio 19-godišnjeg mladića, a 23-godišnjaku nanio lakše ozljede.

Za slučaj se saznalo danas u prijepodnevnim satima kada je o događaju izvijestila Policijska uprava dubrovačko-neretvanska Republike Hrvatske.

Njihovi policijski službenici, odnosno pripadnici Policijske stanice Metković su dovršili kriminalističko istraživanje u ovom slučaju, prema kojem se, kako su naveli, 56-godišnji hrvatski državljanin sumnjiči za krivično djelo ubistva u pokušaju.

Ljekarska pomoć

– Osumnjičeni je oko jedan sat u nedjelju, 25. februara, u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta koji se nalazi u mjestu Gabela Polje u BiH, revoltiran bukom koja je ometala njegov noćni odmor, odgurnuo i oborio na tlo 23-godišnjeg hrvatskog državljanina, nakon čega mu je čekićem zadao više udaraca u predjelu glave.

Vidjevši napad, u odbranu oštećenog je priskočio 19-godišnjak, također hrvatski državljanin, koji se s oštećenim nalazio u društvu, ali je osumnjičeni tada čekićem ozlijedio i njega – naveli su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Oštećeni su, dodali su, zatražili ljekarsku pomoć u zdravstvenoj ustanovi u Metkoviću odakle su upućeni u dubrovačku bolnicu gdje je pregledom utvrđeno kako je 23-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede, a 19-godišnjak teške tjelesne ozljede.

– Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 56-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske – kazali su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Narušavanje javnog i reda i mira

Kako smo saznali, a što nam je potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona,  Policijskoj upravi Čapljina je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira tučom u tzv. Srednjoj ulici u Gabela Polju.

Prema našim saznanjima, policiji je prijavljena tuča između R.G. (19), njegovog brata I.G. (23) iz Gabela Polja i J.M. (36) iz Metkovića s jedne strane te I.J. (56) iz Gabela Polja s druge. Dolaskom policijske patrole PS Čapljina na lice mjesta, dva brata i napadač su zatražili ljekarsku pomoć koja im je ukazana u Hitnoj medicinskoj pomoći u Čapljini, nakon čega su upućeni u Metković, kao hrvatski osiguranici.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Ulaskom u ovu godinu nastupila su i nova pravila za osiguranike, buduće penzionere. Naime, pomiče se starosna dob potrebna za ostvarivanje penzije. Kako su...

Vijesti

Nakon tragedije u Sarajevu na Bentbaši u kojoj su se utopili majka i sin objavljena je smrtovnica odnosno vrijeme sahrane. U tragediji su smrtno...

Biznis

Nakon što je kompanija Bingo nedavno kupila najveći tržni centar na Ilidži – Grand Centar, uslijedilo je veliko preuređenje. Objekat će se, kako saznajemo,...

Crna hronika

Dženaza Amili Šehović (34) , čije je tijelo zajedno s tijelom njenog djeteta izvučeno iz korita Miljacke, na području Bentbaše u Sarajevu, klanjat će...