fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Smailbegović u značajnoj akviziciji: Na stolu ponuda vrijedna stotine hiljada KM

Kompanija Wood Team Ilijaš objavila je ponudu za preuzimanje firme Livnica Visoko, izvještava BiznisInfo.ba.

Kako smo ranije objavili, Wood Team je u maju ove godine preuzeo manjinski paket dionice Livnice Visoko, a sada se ide u puno preuzimanje. Većinski vlasnik kompanije Wood Team je Adnan Smailbegović, poznati bh. poduzetnik i predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH.

Wood Team je velika i moćna kompanija što pokazuje podatak da je lani imao prihode od skoro 40 miliona KM, izvještava BiznisInfo.ba. Firma se bavi proizvodnjom stolica.

Wood Team je od 4. do 5. maja 2023. godine putem Sarajevske berze kupio spomenute dionice Livnice Visoko, tačnije 83.549 redovnih dionica po cijeni u rasponu od 2,45 KM do 2,50 KM po dionici. Time je stekao udio od 38,3 posto. Od tada nije kupovao nove dionice.

Ponuda za preuzimanje se odnosi na 134.266 redovnih dionica odnosno 61,6 posto od ukupnog broja, koje u trenutku nisu u vlasništvu ponuditelja.

Ponuđena cijena po jednoj dionici iznosi 2,50 KM, što predstavlja 25 posto od nominalne vrijednosti dionica. Rok važenja Ponude za preuzimanje je 28 dana.

To znači da će, ako svi dioničari prihvate ponudu, Smailbegović “iskeširati” 335.665 KM na preostale dionice. Kada se tome pridoda više od 200 hiljada KM koje je dao za prvi paket dionica, ispada da će ga preuzimanje visočke Livnice stajati nešto preko pola miliona KM.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Jeziv zločin u Tuzli koji je počinio Mujaga Čičkušić, ubivši suprugu Amelu i dvoje djece, pa sebe skokom za zgrade i dalje izaziva nevjericu...

Vijesti

Ovo je Amela Čičkušić koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece sjekriom ubio muž Mujaga Čičkušić. Amela je radila kao medicinska sestra na...

Vijesti

Istražitelji još uvijek nisu utvrdili krajnji motiv trostrukog ubistva u Tuzli, ali iz dosadašnje istrage, taj čin Mujaga Čičkušić je planirao, a nakon njega...

Biznis

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH krenulo je u proces otkupa zemljišta na trasi buduće dionice autoputa između Tuzle i Orašja. Podsjetimo da je riječ...