fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

ŠEST GODINA OD KADA NAS JE NAPUSTILA LEGENDA: Bio je jedan od najboljih pjevača narodne muzike

Jedan od najboljih pjevača narodne glazbe,Sinan Sakić, preminuo je na današnji dan, 1. lipnja 2018. godine. Prethodno je bio hospitaliziran prilikom čega mu je ustanovljeno da mu je transplantacija jetre prijeko potrebna.

Međutim, stanje mu se pogoršalo i on je, na veliku žalost najprije njegove obitelji, a onda i brojnih obožavatelja njegove glazbe, umro u 62. godini. Pokopan je tri dana poslije smrti na muslimanskom groblju u rodnoj Loznici gdje je otvoren i muzej u čast pokojnom pjevaču.

‘Pokidao je sve cjevčice s vrata i tražio da potpiše da ide u svoj stan da bude s obitelji. Kod kuće smo spremili sve kao da je u bolnici. Doktori su dolazili svakog dana. Posljednjih dana nije toliko patio, nije imao specijalne bolove. Nitko od nas nije očekivao da će otići. Umro mi je na rukama, u zagrljaju. Imali smo plan otići u Tursku na transplantaciju jetre. Trebala sam mu je ja donirati. Kad smo došli iz Tuzle, tamo je preživio i kliničku smrt, otišli smo u Tajland, rekao je da će mu tamo biti bolje. Imali smo indijskog liječnika i biljne preparate, vježbao je jogu, meditaciju, trudio se. Poslije je htio ići i na neke nastupe, ugovorili su mu sa Sašom Matićem, Šabanom Šaulićem, bio je i sam otprilike pet nastupa pred smrt. Uvijek je govorio ‘ozdravit ću’. Imao je planove za turneje. U svibnju je zvao Banu Obradovića da mu odredi u lipnju datum za veliki koncert na Tašmajdanu, a 1. lipnja je otišao. Ja kažem: ‘Bane, sine, on uopće nije dobro’, ali je htio’, rekla je nedavno njegova udovica Sabina Sakić.

No ono što nije poznato široj javnosti jest činjenica da je, prije nego što se proslavio, Sinan konobario u jednoj kafani i tvrdio da ne zna pjevati.

Međutim, tada mu je jedan posebni gost ponudio 500 dinara (u tom trenutku – dvije njegove mjesečne plaće) samo da ga, ipak, čuje kako pjeva. Sakić se latio mikrofona, zapjevao, oduševio galantnog gosta, a mikrofon više i nije ispuštao iz ruku.

Učio bi po pet pjesama dnevno, a na repertoaru su mu bile pjesme kolega Šabana Šaulića, Tome Zdravkovića… Bio je i sreće da ga čuju vrlo iskusni autori poput Radoja Mitrovića i Miodraga M. Ilića, kojima se Sinanovo izvođenje itekako bilo dopalo. Nedugo zatim, Sakić je već snimao svoju prvu pjesmu ‘Rastanak kraj reke’, a sve ostalo je povijest.

Kasnije je došla i suradnja s ‘Južnim vetrom’, a nakon njihovog razlaza gradio je uspješnu solo karijeru u kojoj je nanizao veliki broj hitova, nagrada i nevjerojatnih koncerata.

(Express / Scena. Story)

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...