fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Saudijci žele preuzeti United Group

Saudijski telekomunikacijski div STC Group u ranoj je fazi razmatranja ponude za preuzimanje telekomunikacijskog i kablovskog operatera United Group, prema tri izvora upoznata s potencijalnim ugovorom.

Britanska grupa BC Partners, koja je kupila United Group od KKR-a 2019., već radi sa savjetnicima na poslu, reklo je dvoje ljudi.

STC je započeo rad na transakciji koja je u ranoj fazi, što znači da možda neće rezultirati službenom ponudom za preuzimanje, rekla je treća osoba.

Ugovor bi mogao procijeniti United Group na oko osam milijardi eura, a uključivao bi i dug, rekao je jedan od Reutersovih anonimnih izvora.

Glasnogovornici STC-a i BC Partnersa odbili su komentarisati navode.

Uspije li STC s poslom za United Group, to bi pridonijelo njezinom širenju u europski telekomunikacijski sektor.

Prošle je godine najveći telekom operater u Saudijskoj Arabiji objavio da je kupio 4,9 posto udjela u španskoj kompaniji Telefonica, s potencijalom daljnjeg povećanja udjela na gotovo deset posto, prenosi SEEbiz.

STC-ova podružnica TAWAL također je prošle godine kupila imovinu United Group-ovih telekomunikacijskih tornjeva u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji, piše Reuters.

BC Partners razmatra različite načine za povećanje vrijednosti prodaje, uključujući podjelu firme po regionalnom ključu, rekla su dva izvora.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

Nakon pobjede Šejle Zonić u Zvezdama Granda navodno je upitan njen pobjednički koncert u Tuzli. Armin Zonić, Šejlin suprug, osvrnuo se na dešavanja nakon...