fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Sarajevski Azel nastavlja s akvizicijama: Preuzeli još jednu milionsku kompaniju

Sarajevska kompanija Azel, koja je nedavno akvizirala lanac pekara Bonjour, preuzela je još jednu domaću kompaniju, izvještava BiznisInfo.ba.

Naime, Azel je preuzeo zvorničku firmu Multibrand koju će pripojiti. Prethodna vlasnica firme Multibrand bila je Joka Dragutinović. Direktor kompanije je Stanislav Dragutinović.

Firma se bavi trgovinom na malo odjećom u specijaliziranim prodavnicama kojih ima niz, uglavnom u istočnoj BiH.

Prema podacima iz bonitetne kuće Bisnode BH, kompanija Multibrand je proteklih godina imala godišnje prihode od oko 800 hiljada pa do preko milion KM (npr. 2019. prihodi su bili milion i 94 hiljade KM). Također je ostvarivala dobit od 100 hiljada pa do preko 300 hiljada KM. Multibrand je prema posljednjim podacima imao 36 zaposlenih radnika.

Azel preuzeo vlasništvo nad firmom Multibrand

S druge strane, Azel je 2022. godine imao ukupne prihode od preko 42 miliona KM, što je veliki rast u odnosu na godinu ranije kada su prihodi bili oko 35 miliona KM.

Dobit je također lani narasla na 6 miliona maraka, sa nešto više od 4 miliona u 2021. godini. Vasnik Azela je Kemal Melkić.

Podsjetimo, Azel je nedavno preko svoje firme Vis-à-vis kupio lanac sarajevskih pekara Bonjour od Ejuba Kučuka.

Azel France je bh. lider u outlet maloprodaji. Kompanija nudi outlet odjeću, obuću i modne dodatke dobro poznatih brendova za žene, muškarce i djecu. Ističu da nude kvalitetne i moderne proizvode po najpovoljnijim cijenama. Kompanija ima radnje širom BiH ali i u Srbiji.

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Jeziv zločin u Tuzli koji je počinio Mujaga Čičkušić, ubivši suprugu Amelu i dvoje djece, pa sebe skokom za zgrade i dalje izaziva nevjericu...

Vijesti

Ovo je Amela Čičkušić koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece sjekriom ubio muž Mujaga Čičkušić. Amela je radila kao medicinska sestra na...

Vijesti

Istražitelji još uvijek nisu utvrdili krajnji motiv trostrukog ubistva u Tuzli, ali iz dosadašnje istrage, taj čin Mujaga Čičkušić je planirao, a nakon njega...

Biznis

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH krenulo je u proces otkupa zemljišta na trasi buduće dionice autoputa između Tuzle i Orašja. Podsjetimo da je riječ...