fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Sarajevska firma prodaje parcelu u Crnoj Gori za skoro 100 hiljada KM

Kantonalna agencija za privlačenje investicija i privatizaciju Kantona Sarajevo objavila je javni poziv za učešće na aukcijskoj prodaji imovine preduzeća GP Put d.d. Sarajevo u Crnoj Gori.

Riječ je o zemljištu iz takozvanog pasivnog podbilansa sarajevske kompanije koja je u stečaju.

Parcela se nalazi u Danilovgradu, a prodaje se po cijeni od 49.362, odnosno nešto više od 96 hiljada maraka.

Rok za dostavljanje dokumentacije ističe 7. juna 2024. godine u 16:00 sati.

Aukcija će se održati 14. juna u aukcijskom centru Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju, ul. Aleja Bosne Srebrene bb – prizemlje, Sarajevo, sa početkom u 11:00 sati.

Inače, riječ je o nekretnini označenoj kao  k.č. 910/2, u naravi livada 1. klase, površine 1308 m2 i k.č. 911/2, u naravi livada 1. klase, površine 1253 m2, upisane u List nepokretnosti br. 1163, KO Glavica, područna jedinica Danilovgrad, Republika Crna Gora, sa upisanim nosiocem prava svojine GP „PUT“ d.d. Sarajevo.

Pred Osnovnim sudom u Danilovgradu, Republika Crna Gora, pokrenut je spor od strane fizičkog lica protiv GP „PUT“ d.d. Sarajevo, radi utvrđivanja prava svojine nad nekretninama koje su predmet prodaje.

Navedeni spor je prekinut i isti će se eventualno nastaviti po pravilima Zakona o stečaju. U Listu nepokretnosti br. 1163, nema evidentirane zabilježbe navedenog spora.

Kupac snosi troškove uknjižbe, te preuzima sve obaveze i odgovornosti u vezi uknjižbe prava vlasništva na nekretninama koje su predmet prodaje, a knjižni vlasnik i Agencija neće se smatrati odgovornim za bilo kakve eventualne nedostatke koji se mogu pojaviti prilikom uknjižbe, niti druge eventualne nedostatke koji se mogu pojaviti poslije prodaje.

 

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...