fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Sarajevo u oktobru domaćin najvećeg samita sigurnosne industrije

Više od 3000 učesnika prisustvovat će konferencijskom dijelu Summita koji će obuhvatati predavanja, prezentacije, studije slučaja i panel diskusije, kao i izložbenom dijelu u kojem će više od 160 izlagača predstaviti najnovija dostignuća u sigurnosnom sektoru.

Organizator Adria Security Summita 2024 je magazin a&s Adria, stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja koji je dio najveće svjetske grupacije magazina za sigurnost – a&s Group, a u saradnji sa strukovnim komorama država Slovenije, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije te ovogodišnjeg domaćina – Komore zaštitara Federacije Bosne i Hercegovine.

Najavljujući skup u ime organizatora, Adis Hodžić, istakao je da je kolektiv magazina a&s Adria, ponosni domaćin okupljanja sigurnosne industrije iz cijelog svijeta. „Adria Security Summit je platforma za razmjenu znanja, diskusije o važnim temama, umrežavanje i podsticanje saradnje među dionicima u sektoru: proizvođača, distributera, sistem integratora, pružatelja usluga i nezaobilaznih krajnjih korisnika.

Ove godine u okviru Summita održat će se više od 5000 business-to-business sastanaka koji će doprinijeti razvoju industrije i kreiranju nove vrijednosti za poslovnu zajednicu“, naveo je Hodžić te dodao da se očekuje veliki broj dodatnih gostiju iz Turske, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Njemačke, Češke, Poljske, Italije i drugih država.

„Ovo je industrija koja se svakog dana razvija kako bi odgovorila na potrebe tržišta. Sigurnosni sektor je mnogo više od alarma i nadzornih kamera. Njegovih sedam grana uključuje komercijalnu sigurnost, kibernetičku sigurnost, pametne uređaje (Internet of Things), informaciono-komunikacijske tehnologije (ICT), pametna rješenja (smart solutions), automatizaciju i mobilnost.

Sve njih ćemo na određeni način obraditi na Adria Security Summitu 2024“, naglasio je Hodžić te dodao da se Summit vraća u Sarajevo nakon devet godina tokom kojih je jednom godišnje organizovan širom regije.

U izložbenom dijelu događaja posjetitelji će imati priliku vidjeti rješenja svjetskih proizvođača kao što su Konica Minolta, Bosch, Siemens, Huawei, Canon, Motorola Solutions, Samsung, i drugi.

Slijedeći prepoznatu misiju Adria Security Summita da potakne napredak i prepozna izvanredne individualne i organizacijske doprinose, novitet ovogodišnjeg izdanja bit će dodjele nagrada za izvrsnost u industriji. Nagrade će biti dodijeljene u 10 kategorija pojedincima i organizacijama koji su kreirali novu vrijednost i inovacije u industriji sigurnosti.

Više informacija o Adria Security Summitu 2024 dostupno je na www.adriasecuritysummit.com kao i na društvenim mrežama.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...